Kunstenaar Van der Dong start kunstproject 'Spijt'

Het spijtdichtje

In december wordt er veel teruggekeken, veel teruggekeken op het voorbije jaar, teruggekeken op de gebeurtenissen in ons leven, wat goed is gegaan en wat beter had gekund. Vooral rondom wat er beter had gekund vinden we vaak als mens het moeilijk om daar uitdrukking aan te geven omdat spijt ergens over betuigen nou eenmaal een moeilijk ding is voor een mens. We doen dat dan vaak ook liever niet en zwijgen er dan maar over terwijl het ons aan de andere kant enorm kan opluchten.

De kunstenaar Johan van der Dong bedacht vanuit die gedachte het project ‘Spijt’ waarin mensen door middel van een spijtdichtje hun gevoelens van zich af kunnen schrijven om zo het gebeurde in hun leven, bijvoorbeeld over het jaar 2018 een plek te kunnen geven.

De kunstenaar werd ooit bekend met zijn project, ‘De postbus van God’, en de ‘Hotline van God’ en besloot om vandaaruit een adres open te stellen waar heen mensen hun ‘Spijtdichtjes’, konden gaan sturen zodat het gedrag van ons mensen toch opgelucht een uitweg weet te vinden. Hij nodigt mensen dan ook uit om op de meest creatieve manier de vele zaken die een mens dwars kunnen zitten in een gedicht (spijtdichtje) neer te schrijven zodat het met breed publiek toch gedeeld kan gaan worden. Je filmpje of je bijdrage kun je sturen naar postbusvangod@gmail.com of per ouderwetse post naar Postbus van God, Schoolstraat 19 te Oldehove, de mooiste bijdragen zullen op het YouTubekanaal van de postbus van God gepubliceerd   gaan worden. Uw filmpje of brief zal dan op het YouTube Kanaal Postbus 10 Grijpskerk zichtbaar zijn (postbusvangod@gmail.com)

Spijt alleen is vaak niet voldoende, het lucht pas op als je het deelt, als je de problemen die er zijn bespreekbaar maakt met de ander door bijvoorbeeld samen naar een oplossing te kijken.  

‘Samen’ 

Op Stille Zaterdag 20 april 2019 zal er aan dit project dan ook een einde komen middels een eindmanifestatie die te Oldehove gehouden zal gaan worden. De kunstenaar Salustiano Martha waarmee Van der Dong veel samenwerkt zal dan een presentatie over zijn monument,  ‘Samen’, gaan houden.  We zullen het immers als samenleving, alle mensen samen moeten doen, en neigen dat in deze tijd nog weleens te vergeten. En soms is dat als je naar dingen zoals de Social Media kijkt, zacht uitgedrukt.  Nader informatie volgt.

Spijtdichtje 2019

Ik roep, maar zie me zelf niet lopen/ wat moet ik dan/kan niet rennen/maar wel afscheid nemen/in het verder leven/van vrienden die zeer dierbaar waren/toch in afstand te lang geleden/maar nog dagelijks dichtbij .

Art Johan van der Dong

plaats:
Oldehove
website:
http://www.johanvanderdong.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234