Recordaantal lopers Nacht van de Vluchteling

Recordaantal lopers Nacht van de Vluchteling

Steeds meer Nederlanders melden zich momenteel aan om de Nacht van de Vluchteling te lopen, die plaatsvindt in het weekend van 15 op 16 juni. Een kleine twee weken voor de Nacht heeft zich al een recordaantal ingeschreven.

Voor het eerst in de afgelopen 10 jaar dat dit unieke landelijke evenement gehouden wordt, hebben zich nu al meer dan 5200 mensen geregistreerd voor een van de 40, 20 of 10 kilometer looptochten. ‘Duizenden mensen lopen zelf in het holst van de nacht om geld in te zamelen voor noodhulp aan vluchtelingen, en geven daarmee een signaal af dat het lot van vluchtelingen hen niet onverschillig laat’, zegt Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling. 

Stichting Vluchteling heeft vorig jaar 850,000 vluchtelingen noodhulp gegeven, in 25 landen. ‘De noden zijn groot’, zegt Ceelen, ‘mede dankzij onze lopers in de Nacht, en hun bijna 30,000 sponsors kunnen we opnieuw vele duizenden mensen van levensreddende hulp voorzien’. 

De 40 kilometer Nacht van de Vluchteling wordt dit jaar gelopen vanuit Rotterdam naar Den Haag, van Amsterdam naar Haarlem, van Utrecht naar Amersfoort en van Nijmegen naar Arnhem. In Rotterdam en Amsterdam is ook een 10 en 20 kilometer route. 

Aanmelden gaat online via nachtvandevluchteling.nl, en registreren is nog steeds mogelijk.

Geplaatst in:

Meer informatie over dit recordaantal lopers en de Nacht van de Vluchteling, het program, de routes, registratie en aanmelding, en ook voor interviews met bijzondere lopers:
Gerard van Mourik, persvoorlichter van Stichting Vluchteling
Mobiel en WhatsApp: 0624531848. Email: gerardvanmourik@vluchteling.nl.

Stichting Vluchteling

plaats:
Den Haag
website:
https://www.nachtvandevluchteling.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234