CNBB investeert in snelst groeiende tech-bedrijf van Spanje

Het Rotterdamse CNBB Venture Partners is lead investeerder bij de EUR 2 miljoen Series A ronde van Subasta de Ocio, marktleider in online veilingen in Spanje. Subasta de Ocio veilt meer dan 2.000 producten en services per dag via hun mobiele app. CNBB houdt tevens aandelen in Bynder, het snelst groeiende softwarebedrijf van Nederland. 

Snelst groeiend tech-bedrijf in Spanje

Sinds de oprichting in mei 2013, is Subasta de Ocio doorgegroeid naar meer dan 800.000 klanten en een omzet van meer dan EUR 11 miljoen in 2016. Vorig jaar was Subasta de Ocio het snelst groeiend tech-bedrijf van Spanje en won de Tech 5 TheNextWeb Award met meer dan 3.000% groei in de laatste 3 jaar.

Bij Subasta de Ocio bepalen klanten de prijs die ze willen betalen voor hotelovernachtingen, mode- of tech producten, een etentje in een restaurant, spa behandelingen en meer. Dit kan door te bieden op de veilingen die altijd starten op EUR 0. Subasta de Ocio positioneert zichzelf op het snijvlak tussen e-commerce en gaming: aanbieders kunnen extra omzet genereren met hun niet verkochte voorraad en voor gebruikers is het een leuke manier van online kopen.

Verbinden van meer veiling aanbieders

De investering van CNBB zal helpen om het aantal aanbieders te verdubbelen voor het einde van dit jaar en hiermee het aantal veilingen te vergroten. “Om al onze Spaanse klanten beter te kunnen bedienen moeten we het aanbod verbreden” zegt Marc Zinck, CEO van Subasta de Ocio. “Wij geloven dat een veiling winnen een fantastische en leuke manier is van online kopen, terwijl het ook een goede manier is voor aanbieders om meer omzet te genereren” volgens Zinck.

“Subasta de Ocio onderscheidt zich door succesvol gamification toe te passen op de traditionele e-commerce; dit is essentieel in de overvolle app stores” zegt Lucas Brentjens, co-founder en managing director van CNBB, die zich zal aansluiten bij de raad van bestuur van het Spaanse bedrijf.

Nieuw technologie fonds

CNBB heeft in 2016 een nieuw investeringsfonds van EUR 50 miljoen opgezet dat zich focust op technologie bedrijven in Europa. Het fonds zal investeren in zowel later-stage groei- als volwassenbedrijven. Subasta de Ocio is de tweede investering van het nieuwe fonds. In november 2016 werd de eerste buy-out gerealiseerd, namelijk het e-mail marketing en marketing automation bedrijf Blinker/Mailplus. CNBB treedt op als actieve investeerder in de financiële, strategische en operationele zin en tracht hiermee maximale waarde te creëren voor alle stakeholders.

Subasta de Ocio (www.subastadeocio.es) is een award-winnende veiling app met meer dan 2.000 veilingen per dag waar klanten nieuwe producten en services kunnen ontdekken en deze op een leuke manier kunnen winnen. Voor partners is Subasta de Ocio een waardevol platform om meer omzet te genereren. Het bedrijf, gestart in 2013 door CEO Marc Zinck, is actief in Spanje en heeft haar hoofdkantoor in Barcelona waar 35 medewerkers werken.

CNBB Venture Partners (www.cnbb.nl) is een Nederlandse venture capital en private equity-maatschappij met een focus op small tot mid-market technologie bedrijven in Europa. CNBB is in 2007 opgericht door Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens, die beide 30+ jaar ervaring hebben in de software industrie, met name bij Exact Software en Yuki Boekhouden.

Voor aanvullende informatie: Subasta de Ocio - Roel Spee (CMO) prensa@subastadeocio.es +34 648 020 151

Subasta de Ocio

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.subastadeocio.es

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234