‘Beleggers richten Serviceflat de Middelburcht ten gronde' Reactie

Reactie op Persbericht ‘Beleggers richten Serviceflat de Middelburcht te Middelburg ten gronde’ (8 november 2016)

Aan de bewoners/eigenaren van De Middelburcht

De laatste weken zijn er door de Stichting Toekomstgericht wonen voor senioren uit Eindhoven vreemde berichten over onze serviceflat De Middelburcht verspreid. Niet alleen in de flat, maar ook bij de buren (de hele wijk) van de familie Blansjaar. Wat die er mee te maken hebben??

Dat ging om een persbericht dat wemelde van de fouten en rare verdachtmakingen waarin de die Eindhovense stichting vertelde dat ze door onze acties failliet zouden kunnen gaan.

Omdat wij, Dingemanse & Familie Blansjaar, als eigenaar jaarlijks heel veel geld (ruim € 88.000) en wij (alle eigenaren bij elkaar) ruim € 496.000 per jaar aan de Vereniging van Eigenaren van onze serviceflat betalen, leek het ons redelijk dat we aan hen vroegen wat ze met al dat geld doen.

Toen het bestuur van de Serviceflat De Middelburcht als door een wesp gestoken reageerde en vooral geen antwoorden gaf ging er bij ons een alarmbelletje rinkelen. Als je niets verbergen hebt dan mag iedereen het toch weten?

Ineens lag daar het ‘bewust zwartmaak-persbericht’: ‘beleggers richten Serviceflat de Middelburcht te Middelburg ten gronde’ in de brievenbus. De opsteller van dat persbericht is mevrouw N. Schumer uit Eindhoven, de secretaris van de Stichting Toekomstgericht wonen voor senioren. Toen we haar belden, vertelde zij ‘niets te weten van dit persbericht: ‘Dat is gemaakt door de heer Joost Kuurman’. Toen we die vroegen waarom hij niet even naar ons had gebeld, zei hij dat dat niet nodig was. Hij had dat gedaan in opdracht van het bestuur (Lia van Dijk ‘voorzitter’ en Eric Schute ‘penningmeester’) van de Serviceflat de Middelburcht.

Wij zijn eens uit gaan zoeken hoe het nou zit met de ‘Stichting Toekomstgericht wonen voor senioren’. Wat is nu eigenlijk de band tussen een club uit Eindhoven en onze Middelburcht? Deze stichting is opgericht op 27 oktober 2016, een week voor het verschijnen van het persbericht. De oprichtster is mevrouw Miranda de Leeuw, een schoonzus van mevrouw Schumer, de secretaris van de stichting waarvan u het persbericht van 8 november in de bus heeft gekregen. Beiden zijn bevriend met de heer Clemens Bosman, de ex van voorzitter Lia van Dijk van het bestuur van Serviceflat De Middelburcht. Hij is ook de oprichter van de SDS (de Stichting Dienstverlening Serviceflats), die begin1994 is opgericht uit een initiatief van bestuurders van een serviceflat in Midden-Nederland. Clemens Bosman (Tip: Google hem eens, bijvoorbeeld met de woorden ‘minister Blok en SDS’) heeft op Facebook 25 vrienden, waaronder Nelleke Schumer en haar broer Oane Lijnes die een relatie heeft Miranda de Leeuw (de oprichtster van de ‘Stichting Toekomstgericht wonen voor senioren’).

De heer Kuurman is voorzitter geweest van:

· Stichting Exploitatie Serviceflat Swaenendreef, Lisse,

· VvE Pieter de Hooghflat, Bilthoven,

· Serviceflat Cronestein Leiden

De bovenstaande serviceflats hebben allemaal gemeen dat zij worden beheerd of zijn beheerd door de SDS ten tijde van het voorzitterschap van Joost Kuurman.

Wat wij nog het ergst vinden is dat zij ‘ons’ nu de schuld geven van de ellende. Terwijl wij alleen maar willen weten wat er met het geld dat wij betalen gebeurt. Na wat speurwerk blijkt dat dit een ‘normale manier’ van werken is voor de SDS (de Stichting Dienstverlening Serviceflats). Het is betreurenswaardig, maar de werkwijze van dit bestuur met Lia van Dijk als voorzitter (ex-vrouw van Clemens Bosman) in combinatie met de SDS verbaast ons niets. Zie ook het interview van Minister Blok met ‘follow the money’.

Tot slot willen wij benadrukken dat wij deze manier van werken niet netjes vinden.

Middelburg, 25 november 2016

Vriendelijke groet, Dingemanse & Blansjaar

Dingemanse (19 appartementen) & Familie Blansjaar (3 appartementen) Henry Dunantlaan te Middelburg

Dingemanse & Blansjaar

plaats:
Middelburg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234