Nederlandse en Vlaamse leesclubs kiezen Leesclubboek van het Jaar

De roman Alsof het voorbij is van de Engelse schrijver Julian Barnes is door Nederlandse en Vlaamse leesclubs uitgeroepen tot het Leesclubboek van het Jaar. Dat is gisteren bekendgemaakt tijdens een leesclubmanifestatie in de bibliotheek van Amersfoort. De verkiezing is een initiatief van Boek-delen, het tijdschrift voor leesclubs.

Boek-delen vroeg leesclubs welk boek hen in het seizoen 2012-2013 de meest inspirerende discussiebijeenkomst had opgeleverd. Met 14 procent van de stemmen bleek Alsof het voorbij is, een uitgave van Atlas Contact, het meest genoemde boek. De top 3 bestond verder uit Grip van Stephan Enter en Post voor mevrouw Bromley van Stefan Brijs.

Internationaal succes
Alsof het voorbij is (The Sense of an Ending), oorspronkelijk verschenen in 2011, is een internationaal veelgeprezen roman. Het boek werd bekroond met de belangrijke Engelse Man Booker Prize en in Nederland onderscheiden met de Europese Literatuurprijs, die mede bestemd was voor de vertaler Ronald Vlek.
De roman vertelt het verhaal van de oudere Tony Webster, die geconfronteerd wordt met het feit dat zijn herinneringen aan bepaalde gebeurtenissen in zijn leven niet correct zijn en hij reden heeft om zich schuldig te voelen. Een sleutelzin uit het boek luidt: 'Wat je je uiteindelijk herinnert, is niet altijd hetzelfde als wat je hebt meegemaakt'.
Zaterdag gaat in Nederland de toneelbewerking van de roman in première. Deze voorstelling van Matzer Theaterproducties is nog tot en met eind januari te zien in Nederlandse theaters.

Over Boek-delen
Boek-delen is een toegankelijk tijdschrift voor leesclubs en voor iedereen met een levendige belangstelling voor literatuur. Boek-delen is niet literair of wetenschappelijk, maar wel praktisch, kritisch, diepgaand en toegankelijk. Boek-delen wordt uitgegeven door NBD Biblion, dé dienstverlenende organisatie voor bibliotheken en mediatheken.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over Boek-delen kunt u contact opnemen met NBD Biblion: Frank Hockx, hoofdredacteur Boek-delen. Telefoon: 070-3378124, e-mail: boek-delen@nbdbiblion.nl . Zie voor meer informatie ook: www.boek-delen.nl.

NBD Biblion

plaats:
Leidschendam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234