Overname fonq.nl door RFS Holland Holding B.V. afgerond

ZWOLLE/UTRECHT, 14 november 2013 - Online retailgroep RFS Holland Holding B.V. (RFS) en fonq.nl zijn overeengekomen dat RFS volledig eigenaar wordt van het snelgroeiende webwarenhuis dat een uitgebreid assortiment heeft op het gebied van wonen, koken, tuin en cadeaus. In april 2011 nam RFS al een meerderheidsbelang van 60% in fonq.nl dat met een kantoor, winkel en distributiecentrum in Utrecht gevestigd is en naast Nederland ook actief is in België, Duitsland en Frankrijk. De voormalige eigenaren blijven als directieleden bij fonq.nl werkzaam en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Met deze overname verstevigt RFS Holland Holding B.V. haar positie in de online markt in Nederland.

De overname van fonq.nl past in de groeistrategie van RFS. Gert van de Weerdhof, CEO van RFS Holland Holding (RFS) zegt: "Met de overname van fonq.nl geven we een verdere invulling aan onze groeistrategie. We hebben in de afgelopen twee jaar gezien dat fonq.nl een gezonde en sterk groeiende onderneming is. In de maand oktober is de omzet van fonq.nl zelfs met 60% gegroeid. Ik ben dan ook trots dat deze overname is afgerond en erg blij dat de voormalig eigenaren van fonq.nl als directieleden bij de onderneming betrokken blijven. Ze zijn erg gemotiveerd en voegen veel waarde toe."

Over fonq.nl
fonq.nl is het eigentijdse webwarenhuis met meer dan 23.000 kleurrijke en bijzondere producten die het leven net een beetje leuker maken. Met unieke cadeau- en designproducten en een ruim assortiment op het gebied van wonen, koken en tuin vind je bij fonq.nl alles voor in en om het huis. Het webwarenhuis viert dit jaar haar 10-jarig jubileum en is sinds enkele jaren ook internationaal actief in onder andere België, Duitsland en Frankrijk.

Over RFS Holland Holding B.V.
RFS Holland Holding B.V. (RFS) is het moederbedrijf van wehkamp.nl, Lacent B.V., Create2fit en fonq.nl. De onderneming is specialist op het gebied van online winkelen in Nederland. Bij RFS Holland Holding B.V., met een jaaromzet van Euro 590 miljoen, werken in totaal ruim 800 mensen.
De strategie van RFS is gericht op het uitbouwen van haar leidende positie in online-winkelen in Nederland door organische groei van de bestaande formules, acquisities en het aangaan van strategische allianties met gerenommeerde retailers die actief zijn in Nederland.

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
RFS Holland Holding BV:
Dirk van den Bogaart
Corporate Reputatiemanager & Woordvoerder
Tel: +31 (0)38 - 497 3184
e-mail: dvdbogaart@rfshollandholding.com

www.rfshollandholding.com

RFS Holland Holding B.V.

plaats:
ZWOLLE
website:
www.rfshollandholding.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234