Team Indiase pijn-expert Dr. Deepak Sharan bij seminar RSI-vereniging

Op zaterdag 16 november a.s. houdt de RSI-vereniging in Amersfoort een themabijeekomst voor haar leden en relaties met als onderwerp "Leven zonder RSI-klachten". Centraal staan bekende en nieuwe behandelingen van RSI en verwante aandoeningen. Nog steeds hebben naar schatting van de RSI-vereniging rond de 1,5 miljoen Nederlanders last van de Repetitive Strain Injury (RSI). Deze klachten zorgen voor meer dan 5% van het arbeidsverzuim en ruim 40.000 werknemers in Nederland zijn arbeidsongeschikt geraakt door RSI. Tijdens het seminar wordt aandacht besteed aan bestaande en nieuwe therapieën. Speciale gasten zijn de top behandelaars van de Recoup klinieken die onder leiding van Dr. Deepak Sharan wereldwijde faam hebben voor de succesvolle bestrijding van RSI-klachten.

Dr. Deepak Sharan spreekt op de 'Conference of International Academy of Musculoskeletal/Manual Medicine' in Bordeaux en in Brussel op het tweede wereldcongres 'on Controversies, Debates and Consensus in Bone, Muscle and Joint Diseases'. Daarnaast zal hij twee dagen naar Nederland komen om zijn kennis en ervaring te delen met Nederlandse patiënten en specialisten. Dit is op 18 en 19 november a.s.

RSI-seminar
De RSI-vereniging heeft in recente jaren moeten constateren dat RSI als medisch probleem vaak niet serieus wordt genomen en dat klachten worden verzwegen. Dat is een slechte ontwikkeling, omdat er effectieve therapieën beschikbaar zijn om de aandoening te bestrijden. De vereniging heeft daarom besloten (opnieuw) aandacht te schenken aan de diverse behandelingen en de te verwachten resultaten daarvan. Op de themadag van de RSI-vereniging, die op 16 november In Amersfoort in 'De Eenhoorn' gehouden wordt, zullen daarom de fysiotherapeuten Jerrish A Jose en Jeena Jose van de Indiase Recoup klinieken aanwezig zijn om meer te vertellen over hun manier van behandelen. Uit Nederland spreken Rob Beenker, docent van de Triggerpoint-coach opleiding en Hein Coolen van RSI-kliniek die de succesvolle nieuwe vacuümtherapie zal uitleggen en demonsteren.

Nadere informatie over de Recoup behandeling
De Recoup-klinieken hebben zich gespecialiseerd in twee takken, te weten pijnbehandeling en Cerebrale Parese (spasticiteit). Voor beide heeft dr. Sharan een nieuwe methode verder ontwikkeld en past deze met succes toe. Sharan is een expert op het gebied van pijnbehandeling. Hij is consultant op het gebied van orthopedische chirurgie en pijn-klachten aan het bewegingsapparaat, met een indrukwekkende lijst titels en diploma's op het gebied van orthopedie en ergonomie. Eén van zijn interessante stellingen is dat pijnklachten vaak niet goed gediagnosticeerd worden; er zitten meestal andere oorzaken achter. Het behandelprogramma in zijn RECOUP-kliniek in Bangalore is mulidisciplinair, een combinatie van fysieke behandeling, cognitieve gedragstherapie, fysieke trainingen en ander lichaamswerk. Het is een full-time programma van 8-13 weken. Hiermee claimt hij 95% genezing te bereiken bij (chronische) werkgerelateerde pijn-klachten.

De twee top-therapeuten die hem vergezellen zijn Jerrish A Jose en Jeena Jose, beiden afgestudeerd in fysiotherapie en jaren klinische ervaring in de klinieken van Recoup. Zij blijven langer in Nederland en met hen kunnen afspraken gemaakt worden betreffende fysiotherapeutische behandelingen volgens het SHARAN-protocol of voor kennisuitwisseling. In Zwolle heeft Judith van Drooge van Inner Touch Tai Chi (Westerlaan 51, 8011 CA Zwolle haar haar ruimte beschikbaar gesteld voor ontmoetingen. Vrijdagavond 29 november zal daar een uitwisselingsbijeenkomst zijn met als thema 'holistic healing'.

Coördinator van deze uitwisseling is Janneke Vasse, ervaringsdeskundige, sinds 1996 met RSI gediagnosticeerd en tot 2010 chronisch pijn patiënt. Zij was de eerste Nederlandse die een behandeling bij in Recoup onderging met bijzonder goed resultaat. U kunt bij haar terecht voor meer informatie of voor het maken van afspraken (jtvasse@xs4all.nl).

De therapeuten bieden hun diensten gratis aan. Ter bestrijding van onkosten van vliegreizen en verblijf, wordt een bijdrage van 25Euro gevraagd. Dat is nog minder dan een gemiddelde fysiotherapie-sessie in NL kost, geen wachtlijst, en gegarandeerd een bijzondere ervaring.

Geplaatst in:

Niet voor publicatie:
Voor nadere inlichtingen kunt U bellen of mailen met Janneke Vasse
(tel. 06-21263914 of 0572-372712 of jtvasse@xs4all.nl).
Nadere informatie is ook te vinden op: www.rsi-vereniging.nl, www.recoup.in of www.facebook.com/recoupNL

RSI-vereniging

plaats:
Nijkerk
website:
http://www.rsi-vereniging.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234