Jonge studenten ontwikkelen formule voor viral hit

Drie ambitieuze HKU-studenten uit Hilversum pakten onder de naam The Pegbarians het begrip 'internet marketing' bij de horens. Thijs Koole, Florian Walraven en Martijn Calkhoven behaalden met de eerste animatie die ze in deze samenstelling maakten een ongekend succes van meer dan een half miljoen YouTube-hits. De viral hit baseerden ze op succesvolle series als Pokemon en Dragon Ball Z. KLIK! ondersteunt en volgt de drie jonge talenten in hun zoektocht naar virtueel succes.

De benaming The Pegbarians, een samensmelting van de woorden Pegbar - een hulpinstrument dat wordt gebruikt bij traditionele tekenanimatie - en Barbarians was de eerste stap. Vervolgens bedachten ze drie animatie karakters en creëerden in een uniforme stijl een herkenbare brand. Tijdens de opstart van het project bezochten de studenten de workshop '3 Steps to Becoming an Online Sensation' op het KLIK! Amsterdam Animation Festival 2012. Dit was de katalysator die ze er toe zette om hypotheses te ontwikkelen voor hun eigen online sensatie, The Pegbarians.

Thijs Koole omschrijft de zoektocht zelf als "het zoeken naar de heilige graal". Animatie is volgens de studenten het ideale middel om online te vermarkten omdat het kort, tijdloos en behapbaar is. Het enige nadeel wat er aan kleeft is volgens Martijn Calkhoven het tijdrovende maakproces. Het vinden van een middenweg tussen kwaliteit en kwantiteit is daarmee het doel van The Pegbarians.

Ontmoet The Pegbarians op de Industry Day van het KLIK! Amsterdam Animation Festival op vrijdag 15 november. In het programma Getting Your Series Going vertellen zij samen met studio KLOMP! Animation, illustrator Thomas Huyghe, animator Patrick Raats en studio Job, Joris en Marieke over het geheim van succesvolle animatieseries.

Over KLIK!
KLIK! Amsterdam Animation Festival viert dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE en Toren, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogramma's zoals 'The Fabulous Fifties', feestjes en tal van andere activiteiten. Het festival ontving dit jaar maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen, waaruit de meest spraakmakende voor het publiek zijn geselecteerd.

Voor het gehele interview met The Pegbarians of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

KLIK! Amsterdam Animation Festival
Marlies Krabbenbos | Pers
Mob: 06 44079381
Tel kantoor: 020 820 21 18
E-mail: press@klikamsterdam.nl
www.klikamsterdam.nl

KLIK! Amsterdam Animation Festival

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234