Leiden enthousiast over mobiel betalen

Mobiel betalen wordt in Leiden goed ontvangen. In totaal was er half oktober al 15.000 keer afgerekend met een mobiele telefoon, waarvan circa 90% kleinere betalingen onder de Euro25. Dat is in lijn met wat ABN AMRO, ING en Rabobank bij de introductie hadden verwacht. Consumenten en ondernemers tonen zich enthousiast over het betalen met een smartphone. De introductie van mobiel betalen in Leiden is bovendien verlengd tot 1 januari, zodat winkeliers, horeca-ondernemers, marktkramen en klanten ook in de drukke decembermaand de voordelen van deze snelle betalingsvorm kunnen ervaren.

Mobiel Betalen in Leiden ging op 2 september van start. Sindsdien hebben zich bij de oorspronkelijke 150 deelnemende winkeliers nog meer ondernemers aangesloten, waardoor het nu bij ruim 250 kassa's mogelijk is te betalen met de mobiele telefoon.
"Deelnemers zijn enthousiast over het gebruik," aldus Arjan Bol, directeur Betalen (ING) namens Mobiel Betalen Nederland, waarin de drie banken tijdelijk samenwerken aan de nieuwe vorm van betalen. "Uit de eerste gebruikersinterviews over de periode tot half oktober horen we dat de deelnemers in deze innovatieve manier van betalen de toekomst zien, omdat steeds meer mensen hun telefoon altijd bij zich hebben. In de tweede helft van deze periode zagen we ook dat de inmiddels circa 60% van de mobiele betalingen zonder pincode wordt gedaan, wat de snelheid van afrekenen ten goede komt."

Bij mobiel betalen houdt de klant zijn smartphone binnen enkele centimeters van de betaalautomaat. Door de Near Field Communication (NFC)-chips in de smartphone en de betaalautomaat kan de betaling worden afgehandeld via hetzelfde veilige netwerk dat gebruikt wordt voor traditionele betaalpassen. Voor bedragen tot 25 euro kan dat ook zonder pincode als de klant daarvoor kiest.

Mobiel betalen gaat gemakkelijker en sneller dan betalen met contant geld of de traditionele betaalpas. Dat levert tijdwinst op bij de kassa, en het is voor zowel consument als winkelier veiliger om minder contant geld op zak of in kas te hebben. Voor de ondernemer betekent minder contant geld bovendien een efficiëntere bedrijfsvoering. Inmiddels zijn ook de eerste mobiele contactloze betaalautomaten in gebruik. Deze zijn bijvoorbeeld handig in gebruik op terrassen en op de markt.

Voor deze innovatie in betalen werken de drie banken samen met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden. Na afloop van de introductieperiode bepaalt elke bank afzonderlijk of en op welke wijze zij deze vorm van betalen aan klanten gaat aanbieden.

Geplaatst in:

Contactinformatie:
Persvoorlichting Mobiel betalen in Leiden
Koos Verheul
030-2166918
pers@mobielbetaleninleiden.nl
www.mobielbetaleninleiden.nl
fb: mobielbetaleninleiden
t: @MBinLeiden

Voor de pers is aanvullend publicatiemateriaal te downloaden, via www.presslink.nl/mobielbetalen
Hier is beschikbaar:
- Infografiek
- Fotomateriaal
- Ruw beeldmateriaal ter eigen montage
- Een videopersbericht voor de introductie van Mobiel Betalen in Leiden op 2 september.

Mobiel Betalen in Leiden

plaats:
Leiden

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234