2 tot en met 10 november elfde editie van de landelijke Kunstweek

De elfde editie van de landelijke Kunstweek is dit jaar van 2 tot en met 10 november. Iedereen die van beeldende kunst houdt, kan tijdens de Kunstweek extra van beeldende kunst genieten. De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten.
"Heeft u nog nooit een galerie bezocht? Welk kunstmuseum kent u nog niet? Welke gemeente zet zich actief in voor beeldende kunst? Welke kunstenaars stellen hun ateliers open? Waar kunt u tijdens de Kunstweek terecht voor bezichtiging van beeldende kunst?"
Alle informatie over de activiteiten en deelnemers aan de Kunstweek is te vinden op www.kunstweek.nl.

Nieuw kunstboek: Jaarboek Kunstenaars 2014
Ter gelegenheid van de Kunstweek verschijnt ook het Jaarboek Kunstenaars 2014. Het omvangrijke boek met bijna 400 pagina's, biedt een overzicht van werken van ruim 220 Nederlandse beeldend kunstenaars en de namen van meer dan 3.000 kunstenaars. Door de smaakvolle opmaak en de harmonieuze combinatie van een grote variëteit in kunstwerken, is het boek een streling voor het oog en nodigt het uit tot het bekijken, doorbladeren en lezen, keer op keer. Het Jaarboek toont realistische en abstracte kunst, schilderijen en beelden. Van bekende Nederlandse kunstenaars en van jong talent. Door de omvang en samenstelling is het Jaarboek een referentie en naslagboek, waarbij diverse registers het vinden van een kunstenaar gemakkelijk maakt. Iedereen die tijdens de Kunstweek een deelnemer bezoekt, krijgt het Jaarboek gratis.

Apotheose van de Kunstweek
Op 9 en 10 november zijn de Nationale Kunstdagen in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam waar circa 200 hooggewaardeerde kunstenaars 800 van hun mooiste werken exposeren. Het zijn niet zomaar kunstenaars, het zijn de kunstenaars die door een vakjury en bezoekers als hoogst zijn gewaardeerd tijdens de voorafgaande Regionale Kunstdagen. Er worden circa 5.000 bezoekers verwacht.
Op zondagmiddag vindt daar bovendien een benefietveiling plaats met ruim vijftig werken van onder andere Ans Markus, Jacques Tange, Ted Noten, Sam Drukker en Roos van der Meijden. De werken zijn te zien op www.kunstweek.nl.

Voor de redactie:
- Stichting Kunstweek staat voor de grootste jaarlijkse promotie van beeldende kunst in Nederland en heeft als primaire doelstellingen het vergroten van de belangstelling voor beeldende kunst in het algemeen en van de bekendheid van Nederlandse beeldend kunstenaars en hun werk in het bijzonder; het bevorderen van kunst kijken, kopen, huren en verzamelen, mede door stimulering van galerie-, kunstmuseum- en kunstbeursbezoek; het verschaffen van inzicht in de mate waarin Nederlandse beeldend kunstenaars, door de tijd heen, worden gewaardeerd; het ondersteunen van instanties die activiteiten ontplooien in de beeldende kunstsector en het initiëren van publicaties en discussies over beeldende kunst. Met een actief en veelzijdig beleid wordt invulling gegeven aan realisatie van de doelstellingen.

- Meer informatie op www.kunstweek.nl, www.jaarboekkunstenaars.nl en www.kunstdagen.nl.

- U ontvangt een recensie exemplaar van het Jaarboek Kunstenaars als u ons even mailt: els.vanlent@kunstweek.nl of belt 0162 580909.

Stichting Kunstweek

plaats:
Raamsdonksveer
website:
http://www.kunstweek.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234