Theatrale fanfare-punkband DE KIFT in Museum Speelklok

Proost Trouwe Vrienden!
vrijdag 8 november 2013

De theatrale fanfare-punkband De Kift bestaat dit jaar 25 jaar en viert dat o.a. op Museum Podium Speelklok in Utrecht. Met een glas in de hand duiken ze in de muzikale archieven. Natuurlijk gaan ze ook de confrontatie aan met de zelfspelende instrumenten van Museum Speelklok. Hoor bekende Kift-nummers als 'Nauwe mijter', 'Kreupele nachtegaal' en 'Vrienden' uitgevoerd met straatorgel De Drie Pruiken, automaat De Zingende Nachtegaal en het kleine draaiorgeltje 'Carl Freitje'.

Over De Kift
De Kift is een energieke band met poëtische, Nederlandstalige teksten die ontleend zijn aan de wereldliteratuur. De band ontving een Zilveren Krekel (2011) en een Zilveren Harp (2001) en werkte samen met o.a. Frank Groothof, Tania Kross en Calexico. Volkskrant journalist Bert Wagendorp schreef over De Kift: "De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt."

Museum Speelklok
Museum Speelklok heeft een uitgebreide collecties zelfspelende instrumenten. Met speeldozen, pianola's, orchestrions en straat-, kermis- en dansorgels laat het zien welke rol muziek in het dagelijks leven speelde. In de nieuwe vleugel van het museum kan de bezoeker op eigen gelegenheid de uitgebreide collectie bekijken. Museum Speelklok is voor jong en oud, voor iedereen die van muziek en techniek houdt.
Nog tot en met medio maart 2014 is de bruisende tentoonstelling 'Cheers!' te zien over cafémuziek uit eind 19de en begin 20ste eeuw.

Museum Podium Speelklok
In 2011 opende Museum Podium Speelklok met een première, waar onder andere Ellen ten Damme optrad met een 19de eeuws vioolspelend konijn en Wouter Hamel speelde op een speciaal voor hem geprogrammeerd speeldoosje. De 8-koppige band van Morris Kliphuis ging samen met Lucky Fonz III de confrontatie aan met een indrukwekkend kermisorgel. Sindsdien verzorgden onder andere Spinvis, Wende Snijders en de BZT Band spannende optredens. Museum Podium Speelklok wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Wat: De Kift in Museum Speelklok
Waar: Museum Podium Speelklok (Steenweg 6, Utrecht)
Wanneer: vrijdag 8 november mei 2013, zaal open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur
Kaarten: Euro 15,- verkrijgbaar online
www.museumspeelklok.nl

Voor meer informatie en beeldmateriaal:
Lieke Timmermans: 06 245 03 978 of lieke@bureautimmermans.nl

Museum Speelklok

plaats:
Utrecht
website:
http://www.museumspeelklok.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234