Website begint nieuw tijdschrift voor verzamelaars

Catawiki Magazine verschijnt in oplage van 70.000 exemplaren

In tijden van teruglopende oplages durft online veilinghuis Catawiki (www.catawiki.nl) het aan om een nieuw tijdschrift te lanceren. Volgende week zal het eerste nummer van Catawiki Magazine verschijnen. Dit blad, over alles wat met verzamelen te maken heeft, start als kwartaalblad in een oplage van 70.000 exemplaren. De verwachting is dat de oplage verder zal toenemen en het blad volgend jaar vaker zal gaan verschijnen. In ieder nummer staan interviews met bekende en onbekende verzamelaars. Zo vertelt tv-presentator Valerio Zeno in het eerste nummer over zijn verzameling sportschoenen. Vaste columniste is Aaf Brandt Corstius.

Catawiki is precies vijf jaar geleden begonnen als plek waar verzamelaars via een gezamenlijk gemaakte online catalogus hun verzameling kunnen bijhouden. Inmiddels zijn er wereldwijd bijna 120.000 verzamelaars die dit fanatiek doen. Sinds 2011 organiseert Catawiki ook wekelijkse veilingen met duurdere verzamelobjecten. Tienduizenden verzamelaars en mensen die alleen op zoek zijn naar iets bijzonders, bieden mee. Er zijn iedere week 20 verschillende veilingen waaronder een stripboekenveiling, kunstveiling, postzegelveiling, wijnveiling en oldtimerveiling.

Catawiki wil hét label zijn voor verzamelaars. Met het magazine wil Catawiki nog meer mensen laten zien hoe veelzijdig en boeiend verzamelen is. "Verzamelaars komen graag op onze website maar ze houden ook bij uitstek van tastbare dingen. We hebben er dan ook bewust voor gekozen om ons magazine als papieren tijdschrift te verspreiden", zegt René Schoenmakers, medeoprichter van Catawiki.

Het magazine zal in de winkel Euro 4,95 gaan kosten maar als introductiestunt is het mogelijk om een gratis abonnement voor het eerste jaar te nemen waarbij alleen een bijdrage in de verzendkosten wordt gevraagd. Dit kan, zolang de voorraad strekt, via www.catawiki.nl/magazine worden afgesloten. Het tijdschrift zal ook via verzamelbeurzen worden verspreid. Catawiki Magazine is tot stand gekomen door een samenwerking met uitgeverij Stip Media uit Alkmaar. Het is de bedoeling dat het blad ook in een Engelse versie zal gaan verschijnen.

Meer informatie over het tijdschrift: www.catawiki.nl/magazine

Over Catawiki
Met meer dan 100.000 gebruikers en 1,5 miljoen bezoekers per maand is Catawiki 's werelds grootste catalogus en veilinghuis voor verzamelaars. Wekelijks houdt Catawiki online veilingen van zeldzame verzamelobjecten zoals stripboeken, postzegels, munten, wijn, speelgoed, boeken, curiosa en kunst.

De site is eind 2008 gelanceerd met enkele rubrieken. Sindsdien zijn aan de catalogus 2 miljoen verzamelobjecten toegevoegd in meer dan 70 rubrieken.
In juli 2010 stapten de investeerders Peak Capital en de NOM (Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij) in Catawiki. In november 2010 won Catawiki de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards. Dit jaar is Catawiki genomineerd voor de verkiezing Website van het Jaar in de categorie Communities.

Catawiki is gevestigd in Assen, Nederland.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Catawiki
Mark Borgman
Telefoon: 06 -55847934
Email: mark@catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234