Philips: Huistelefoon blijft populair in Nederlandse huishouden

Nederlanders willen niet afhankelijk zijn van mobiele telefoon en kosten besparen

Eindhoven - Jaarlijks gaan er nog zo'n 1 miljoen 'vaste' telefoons over de toonbank in Nederland. Belangrijkste redenen zijn een besparing op belkosten en het feit dat men niet afhankelijk wil zijn van de mobiele telefoon. Dit bleek uit onderzoek van Philips onder het Vrouwen Elektronica Panel. Prijs, geluidskwaliteit en design zijn de belangrijkste aspecten bij aanschaf van een nieuwe telefoon. Als antwoord hierop introduceert Philips de M8. De DECT telefoon is terug-van-nooit-echt-weggeweest.

Hoewel smartphones niet meer weg te denken zijn uit ons leven blijkt dus dat hetzelfde nog geldt voor de vaste telefoon, ook wel DECT telefoon genoemd. Bij Philips staat het brengen van zinvolle noviteiten centraal, daarom investeert Philips gezien de hoge verkochte aantallen nog steeds in de vaste telefoon. Het moet voldoen aan de hedendaagse behoefte en is nog steeds onmisbaar voor vele huishoudens.

Onmisbaar
Bij 9 van de 10 huishoudens is een vaste telefoon nog onmisbaar en is voornamelijk te vinden in de woon- en slaapkamer. De vaste telefoon wordt nog bijna dagelijks gebruikt om te bellen en gebeld te worden. Mensen willen in de eerste plaats niet afhankelijk zijn van hun mobiele telefoon en in de twee plaats is de besparing van belkosten bepalend. Ook werd aangegeven dat een vaste telefoon fijner en comfortabeler belt.

Koopmotieven
Bij aanschaf van een nieuwe telefoon voerden drie aspecten de boventoon. Men kiest een telefoon op geluidskwaliteit, de prijs en het design. De nieuwe Philips M8 voldoet aan deze eisen en is bovendien geheel draadloos. Philips wilde met de M8 een betaalbare design telefoon introduceren die past bij een stijlvol interieur.

Productinformatie
De Philips M8 draadloze DECT handset is vanaf september 2013 verkrijgbaar voor een adviesprijs van Euro 99,99.

Geplaatst in:

PR Matters
Barbara Willems
Tel 06-4480 2699
Mail Barbara@prmatters.nl

Philips

plaats:
Eindhoven

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234