Tweeëntwintig veiligheidsprojecten dingen mee naar co-financiering

Een spannende tijd breekt aan voor tweeëntwintig consortia die meedingen naar cofinanciering uit het HSD Stimuleringsfonds. Hun inzendingen variëren van nieuwe forensische technologie tot veiligheidstoepassingen met gebruik van big data en serious games. Het college van burgemeester en wethouders besluit voor het eind van dit jaar welke projecten voor een financiële tegemoetkoming van maximaal 200.000 Euro in aanmerking komen.

Selectie gaat nu van start
Joris den Bruinen, adjunct-directeur The Hague Security Delta (HSD): "We zijn heel blij met deze inzendingen. Dit maakt de ambitie van The Hague Security Delta concreet. Dit zijn echte projecten waarin bedrijven, overheid en kennisinstellingen samenwerken en investeren om actuele veiligheidsvraagstukken op te lossen".

Een beoordelingsteam van gemeente Den Haag en HSD gaat nu een selectie maken, aan de hand van vooraf gestelde voorwaarden. Den Bruinen: "De innovaties moeten aantoonbaar meer omzet of banen opleveren. En het is verplicht om op voorhand al een eerste klant te hebben met wie het project zal worden gerealiseerd. Alleen dan komen ze voor cofinanciering in aanmerking".

Eind 2013 wordt bekend gemaakt welke innovatieprojecten in aanmerking komen voor financiële steun uit het HSD Stimuleringsfonds.

HSD Stimuleringsfonds
Het HSD Stimuleringsfonds (1 miljoen Euro) werd op 17 juli van dit jaar door gemeente Den Haag opengesteld met als doel productontwikkeling, kennisdeling en samenwerking in het landelijke veiligheidscluster te stimuleren. Tot en met 30 september konden voorstellen worden ingezonden. Het fonds is één van de strategische initiatieven uit het HSD Masterplan 2013-2014 die nu worden gerealiseerd. Het HSD Stimuleringsfonds werd mede mogelijk gemaakt door Kansen voor West en het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling.

Over The Hague Security Delta (HSD)
The Hague Security Delta is het grootste veiligheidscluster van Europa. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen uit heel Nederland werken er samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, bescherming van vitale infrastructuur en het forensisch werkveld. Den Haag is het kloppend hart. Alleen al in deze regio realiseren 300 van de 450 veiligheidsbedrijven een totale omzet van 1,5 miljard Euro en bieden werk aan 10.000 mensen.

Bedrijven die zich willen aansluiten bij The Hague Security Delta kunnen contact opnemen via info@thehaguesecuritydelta.com of +31(0)70 3028180.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Joris den Bruinen, adjunct-directeur Stichting The Hague Security Delta, 070- 3028180 of via info@thehaguesecuritydelta.com.

The Hague Security Delta

plaats:
Den Haag
website:
http://www.thehaguesecuritydelta.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234