9 oktober Kinderzwerfboekdag: alle kinderen hebben recht op lezen!

Ondanks goede initiatieven als de Kinderboekenweek kunnen in Nederland nog heel veel kinderen niet lezen omdat ze geen boeken hebben. Lezen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind en het staat aan de basis van hun persoonlijke ontwikkeling. Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk gemaakt dat kinderen in huishoudens waar boeken aanwezig zijn zich sneller en breder ontwikkelen op het gebied van taal. De aanwezigheid van leesvoer in de directe omgeving is dus van onschatbare waarde.

Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp en educatief uitgever Zwijsen hebben de krachten daarom verenigd en 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Kinderzwerfboekdag. Op deze dag willen beide organisaties samen ten minste 100.000 kinderboeken uit zwerven laten sturen en alle kinderen in Nederland de kans bieden een eigen boek te lezen.

Kinderzwerfboeken zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in ziekenhuizen, wachtkamers, winkels, treinen, bussen, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Met de Nationale Kinderzwerfboekdag willen Kinderzwerfboek en Uitgeverij Zwijsen het populaire zwerfboek een extra zetje in de rug geven.

Kinderzwerfboek roept de hulp in van alle basisscholen in Nederland!

Door kinderen te stimuleren om in hun boekenkast te duiken en een gelezen kinderboek mee te nemen naar school. Het boek wordt voorzien van een "zwerfsticker" voordat het op zwerfavontuur wordt gestuurd. Het boek zal via bijzondere plekken en enthousiaste lezers in het ideale geval door veel kinderen worden gelezen en een bijzondere reis maken. Waar en hoe het boek zwerft, is voor de kinderen precies te volgen op de website van Kinderzwerfboek, www.kinderzwerfboek.nl.

ZwerfBoekBende trekt op 9 oktober het land in met zwerfboeken!

Ter gelegenheid van de eerste Nationale Kinderzwerfboekdag trekt op 9 oktober de ZwerfBoekBende het land en de wijken in. Met een karavaan van volgeladen TukTuk's van de Holland Evenementen Groep uit Zoelen gaat de bende zoveel mogelijk boeken op zwerftocht sturen. We starten in Utrecht. De ZwerfBoekBende is een enthousiaste groep kinderen die van lezen houden en als geen andere de beste plekken kennen om zwerfboeken via andere kinderen op pad te sturen.

Geplaatst in:

Redacties zijn welkom om op 9 oktober de ZwerfboekBende te volgen. Het programma en de route zijn vanaf 7 oktober op te vragen bij Pascale@kinderzwerfboek.nl. Voor meer informatie: Pascale van Amelsfoort, 06 54268031.
Voor meer informatie over het Kinderzwerfboek: www.kinderzwerfboek.nl

Kinderzwerfboek-Nationaal Fonds Kinderhulp

plaats:
Deventer

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234