Algemeen directeur ANP Erik v Gruijthuijsen per 1 januari naar Wegener

Algemeen directeur ANP Erik van Gruijthuijsen per 1 januari naar Wegener

Rijswijk, 26 september 2013 - Algemeen directeur van het ANP Erik van Gruijthuijsen stapt per 1 januari 2014 over naar Wegener. Als directeur/uitgever wordt hij verantwoordelijk voor de zuidelijke titels (print en online) van het concern, waaronder Brabants Dagblad, BN/De Stem, Eindhovens Dagblad en PZC. Van Gruijthuijsen heeft bijna zeven jaar leiding gegeven aan het ANP, eerst als hoofdredacteur/directeur van ANPinMedia, de laatste jaren als algemeen directeur.


Erik van Gruijthuijsen: "Ik ga terug naar mijn oude vak, het concern en het gebied waar ik ben opgegroeid. Bij Wegener wacht een grote opgave, maar dat geldt anno 2013 voor elk mediabedrijf. Dit is voor mij een natuurlijk moment de overstap te maken. Het ANP onderging een paar ingrijpende verbouwingen en staat er goed voor in de razendsnel veranderende mediawereld. Dat we de afgelopen jaren er steeds in zijn geslaagd onze doelen te halen, in een periode dat de crisis in de mediasector zich verdiepte, is vooral de verdienste van onze mensen. Daar wil ik iedereen voor bedanken. Weet dat ik ongelooflijk genoten heb van mijn tijd bij het ANP."

Rijkman Groenink, President Commissaris van het ANP: "Met Erik heeft het ANP zich ontwikkeld tot méér dan een persbureau alleen. Daar zijn wij hem zeer erkentelijk voor en we zijn blij dat hij voor de nieuwswereld behouden blijft. De commissarissen wensen hem dan ook alle succes bij zijn nieuwe uitdaging."

Guido van Nispen, die met Van Gruijthuijsen de directie van het ANP vormt: "Het ANP staat bekend om zijn betrouwbaarheid, kennis en kwaliteit. Dat zetten we steeds vaker, naast onze mediabedrijven, in voor bedrijven, instellingen en overheden. Zo heeft Erik mee vormgegeven aan het ANP dat een cruciale rol speelt in de nieuws- en informatievoorziening in Nederland. Ook ik wens Erik daarom al het beste in zijn nieuwe rol."

Het ANP zal binnenkort bekendmaken hoe de vacature in de directie van het ANP zal worden opgevuld.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie: Guido van Nispen (CFO) via tel.: 06-53722430 (Teddy de Gruijl)

Onderstaande disclaimer is niet van toepassing op het bovenstaande persbericht.

ANP

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.anp-photo.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234