Jan, Jan en de kinderen krijgen eigen glossy

Op zaterdag 21 september verschijnt de Jan Kruis Glossy. Deze eenmalige uitgave wordt om 14.00 uur feestelijk overhandigd aan Jan Kruis in Het Nederlands Stripmuseum in Groningen. Dit is tegelijk met de opening van de expositie "Jan Kruis en Thé Tjong-Khing: toptekenaars van tachtig".

De Jan Kruis Glossy verschijnt nadat de Rode Kater eerder in 2012 in de Bommel Glossy geërgerd tegen Olivier B. Bommel had gezegd dat de verschijning van die glossy "Een glimmend gezwel van hoogmoed" was. Reden voor Jan Kruis - de geestelijk vader van Jan, Jans en de kinderen en de Rode Kater - om zijn tachtigste levensjaar te vieren met een ruim honderd pagina's dikke glossy.

Een kleine greep uit de glossy - waarvan Jan Kruis zelf de hoofdredacteur is:
- Jan, Jan en de kinderen, een door Jan Kruis getekende parodie op zijn eigen werk,
- column Bert Visscher over zijn verkering met Catootje,
- Kruisverhoor door ex-Jakhals Frank Evenblij,
- modeshoot met de gehele familie Kruis en
- unieke stripbijdragen van onder andere Donald Duck, Suske & Wiske en de Familie Doorzon.

De Jan Kruis Glossy is vanaf dinsdag 23 september overal te koop in boekhandels, tijdschriftenwinkels en supermarkten als AH en Jumbo. Zaterdagmiddag is de glossy al verkrijgbaar in het Stripmuseum te Groningen. Jan Kruis signeert daar vanaf 15.15 uur.

Via de site www.jankruisglossy.nl kunt u previews bekijken, zoals van Jan Kruis die racet tegen zijn kleinzoon Bas op het TT Circuit in Assen, en kunt u Jan Kruis feliciteren met zijn glossy en/of zijn tachtigste verjaardag. Jan Kruis zal in de maanden oktober, november en december ook een Kruistocht maken langs diverse hoofdsteden. Meer informatie: www.jankruisglossy.nl

U bent van harte uitgenodigd bij de officiële presentatie aanwezig te zijn. De presentatie is morgen - zaterdag 21 september - om 14.00 uur in het Stripmuseum te Groningen .

De Jan Kruis Glossy zal in drie uitvoeringen worden uitgebracht:
- Softcover: 100 pagina's geheel in kleur, winkelprijs Euro 6,95
- Hardcover: + 18 extra strippagina's Jan, Jan en de kinderen, winkelprijs Euro 19,95
- Luxe hardcover genummerd en gesigneerd door Jan Kruis + DVD met exclusieve interviews en speciaal gemaakte animatie over Jan Kruis - oplage 500 ex., winkelprijs Euro 49,95

De Jan Kruis Glossy is een uitgave van Uitgeverij Personalia. Voor meer informatie kunt u contact opnemen: Seb van der Kaaden, Valge 3, 9965 PD in Leens, M: 06-34099094 en via info@uitgeverij-personalia.nl.

Personalia

plaats:
Leens
website:
www.uitgeverij-personalia.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234