Leaseauto maakt plaats voor Mobiliteitsbudget

Op 10 september in in Zuidpark in Amsterdam heeft Alphabet tijdens het seminar Mobiliteit zonder Omwegen de outline gepresenteerd van het Mobility Budget.

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer bedrijven de overstap willen maken van de traditionele leaseauto naar het zogenaamde mobiliteitsbudget. Alphabet die de afgelopen tijd met diverse innovaties inspeelt op de veranderende leasemarkt ontwikkelt de tool voor de implementatie en verrekening van een mobiliteitsbudget geheel in eigen beheer.

Het onderzoek toont aan dat er behoefte is aan één partij die in staat is om alle elementen van een mobiliteitsbudget aan elkaar te verbinden, te faciliteren en real time te administreren. Dit omvat niet alleen het kunnen aanbieden van verschillende vormen van vervoer zoals (deel)auto, fiets of openbaar vervoer maar ook en de administratieve en financiële afhandeling daarvan.

De leaseauto blijkt niet altijd meer het enige zaligmakende vervoersmiddel te zijn om van A naar B te komen. Respondenten uit het onderzoek bevestigden in toenemende mate behoefte te hebben om werknemers een mobiliteitsbudget te geven in plaats van of naast een leaseauto. Meer flexibiliteit voor de medewerkers, verduurzaming van de bedrijfsvoering en/of meer grip op de zogenaamde total cost of mobility zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. De werknemer wordt zelf verantwoordelijk voor zijn budget en kiest zelf het meest passende vervoersmiddel. Door real time inzicht in het resterende budget merkt de werknemer direct de financiële consequenties van zijn rijgedrag.

"Het Mobility Budget werkt bewust autorijden in de hand en biedt meer flexibiliteit en voor zowel werkgever als werknemer de mogelijkheid om kosten te besparen. Kortom een duurzame oplossing die uitstekend past in het huidige tijdsframe", aldus Anne Brons, Director Marketing en Business Development.

Het Mobility Budget zal het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar zijn.

Geplaatst in:

Alphabet Nederland B.V.
Simon Corsèl
Takkebijsters 59
Postbus 6890
4802 HW Breda
Tel.: +31 (0)76 579 32 36
Mobile: +31 (0)6 52 46 30 10
Fax: +31 (0)76 578 00 38
Mail: simon.corsel@alphabetcarlease.nl
www.alphabet.com/nl

Alphabet is één van de vijf grootste internationale aanbieders van fleetmanagement met auto's van alle merken. Het bedrijf ondersteunt duurzaam en efficiënt mobiliteitsbeheer en biedt innovatieve oplossingen en diensten op maat, van advies tot allesomvattende beheeroplossingen. Het bedrijf is opgericht in 1997 en beheert meer dan 530.000 voertuigen, inclusief 70.000 onderhoudscontracten. Alphabet is aanwezig in 19 landen. Als onderdeel van BMW Group streeft Alphabet naar dezelfde hoge maatstaven voor kwaliteit en processen als de moedermaatschappij. Het hoofdkantoor van Alphabet bevindt zich in München. Voor meer informatie: www.alphabet.com.

Alphabet autolease

plaats:
Breda
website:
http://www.alphabet.com/nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234