Mijlpaal voor Equens in de Scandinavische cards markt

UTRECHT, Nederland, September 13, 2013 /PRNewswire/ --- OP-Pohjola kiest Equens als partner voor kaartbetalingen
De Finse OP-Pohjola Group heeft Equens geselecteerd als nieuwe partner voor de verwerking van kaartbetalingen. Daartoe hebben beide partijen een meerjarencontract gesloten. Het is zeer uitzonderlijk dat een bank daadwerkelijk overstapt naar een andere processor, zelfs in de open en gestandaardiseerde SEPA betaalmarkt. Met OP-Pohjola als nieuwe klant voor kaartverwerkingsservices krijgt Equens een stevige positie in de Noord-Europese markt. Naar verwachting zullen de eerste transacties in het vierde kwartaal van 2014 worden verwerkt.
OP-Pohjola, een vooraanstaande Finse leverancier van financiële diensten, heeft al sinds 2008 een overeenkomst met Equens voor de verwerking van SEPA-betalingen. Met deze nieuwe overeenkomst vertrouwt de OP-Pohjola Group nu ook de verwerking van debit card- en Visa Electron-betalingen toe aan Equens.
"In de wereld van kaartbetalingen is Finland een grootmacht, waar kaarten algemeen worden aanvaard als een eenvoudige en gemakkelijke manier van betalen. De samenwerking met Equens maakt deel uit van ons plan voor de verdere ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening op het gebied van kaartbetalingen. Daarnaast willen we nog beter tegemoet kunnen komen aan de veranderende eisen van onze klanten," aldus Kasimir Hirn, directeur van de cards en payments business bij OP-Pohjola.
De overeenkomst past helemaal binnen de Europese groeistrategie van Equens en biedt uitstekende mogelijkheden voor het innemen van een goede positie in de Scandinavische cards markt. Daarmee wordt Equens' positie als een van de drie grootste Europese kaart- en betalingsverwerkers verder versterkt. Equens is al sterk aanwezig in de Nederlandse en Italiaanse cards markt en heeft in 2010 het Duitse montrada GmbH overgenomen, dat ook acquiring activiteiten uitvoert in Polen.
Michael Steinbach, CEO Equens: "We zijn er trots op dat OP-Pohjola ons heeft geselecteerd als hun nieuwe partner voor kaartservices. Dit is een duidelijk bewijs van onze expertise op het gebied van kaarttransacties. Bovendien toont het hun vertrouwen in ons bedrijf en de tevredenheid met de dienstverlening die we de afgelopen jaren aan hen hebben geleverd."
De kaartservices voor OP-Pohjola worden geleverd via de bestaande infrastructuur van Equens, die zich de afgelopen jaren ruimschoots heeft bewezen.
Naast optimalisatie van systemen en infrastructuren voor het behalen van maximale synergie zorgt Equens altijd voor een lokale aanwezigheid, met het oog op nauwe contacten en goede bereikbaarheid voor strategische klanten. Daarom is in 2007 al een kantoor in Helsinki geopend. Om OP-Pohjola Group en haar klanten optimaal van dienst te kunnen zijn, zal Equens haar aanwezigheid in Helsinki uitbreiden met operationele activiteiten, zodat er goede lokale klantenservice kan worden geboden.
Equens is een van Europa's grootste verwerkers van kaart- en betalingstransacties, met een jaarlijks verwerkingsvolume van 10,4 miljard betalingen en 4,4 miljard kaarttransacties. Het bedrijft beheert ruim 61 miljoen betaalkaarten, 873.000 betaalterminals en 21.000 geldautomaten.
Noot van de redactie
Over Equens
Equens SE is de eerste pan-Europese full-service payment processor. Als een van de grootste betalingsverwerkers in Europa is Equens toonaangevend op het gebied van toekomstvaste oplossingen voor de verwerking van girale en kaartgerelateerde betalingen. Dankzij een uitgebreid, concurrerend dienstenpakket voorziet de onderneming naadloos in de eisen en wensen van de Europese betaalmarkt. Equens ondersteunt de ontwikkeling van één uniforme Europese betaalmarkt (SEPA) en zet zich in voor de standaardisering en harmonisering van Europese en wereldwijde betalingen. Met klanten en partnerships in meerdere Europese landen biedt Equens pan-Europese marktdekking vanuit vestigingen in vijf landen - Nederland, Duitsland, Italië, Finland en het Verenigd Koninkrijk. Met een jaarlijks verwerkingsvolume van 10,4 miljard betalingen en 4,4 miljard transacties via geld- en betaalautomaten, heeft de onderneming in Europa een marktaandeel van ruim 12,5%.
http://www.equens.comEquens


CONTACT: Ga voor meer informatie over Equens naar http://www.equens.com ofneem contact op met: Marcel Woutersen, +31(0)30-283-54-27,+31(0)6-29-05-08-71; Equens SE, PO Box 30500, 3503 AH Utrecht,Eendrachtlaan 315, 3526 LB Utrecht, The Netherlands; Annemieke Lambregts,+31-(0)30-285-50-27; +31(0)6-50-21-30-91

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234