Bruna breidt educatieve wedstrijd Woordpret uit

Scholen, ouders en kinderen doen samen mee
Bruna breidt educatieve wedstrijd Woordpret uit

Basisscholen, kinderen en ouders maken zich op voor Woordpret, de wedstrijd van Bruna in het kader van de Kinderboekenweek. Kinderen van groepen 1 t/m 8 van de basisschool kunnen een hele maand boekenleggers met letters bij Bruna verzamelen. Als zij daarmee een woord maken met een zo hoog mogelijke waarde, heeft hun klas kans op één van de acht goedgevulde boekenkoffers ter waarde van Euro 600,-. Van alle inzendingen wint het meest originele woord een optreden op school van Kinderen voor Kinderen.

Niet alleen kinderen houden zich bezig met Woordpret, zo heeft Bruna vorig jaar gemerkt toen de landelijke educatieve wedstrijd voor de eerste keer is gehouden. Honderden scholen nemen het maken van de bijzondere woorden mee in het lesprogramma rondom de Kinderboekenweek en ouders lopen regelmatig -vaak aangespoord door hun kinderen- de Bruna winkel binnen om letters te verzamelen. Vanwege het eerdere succes van Woordpret loopt de speciale actie nu de hele maand oktober, twee weken langer dan vorig jaar. Ook krijgen alle basisscholen dit jaar van Bruna materiaal voor deelname aan de wedstrijd.

De letters met puntenwaarde die iedere klant van Bruna op een gratis boekenlegger ontvangt, hebben vorig jaar geleid tot prachtige creatieve woorden. De jury heeft toen de hoofdprijs toegekend aan 'Arbeidsongeschiktheidsverzekeringsformulieren'. Dit jaar vellen drie vakmensen het oordeel over het meest originele woord: projectleider van Kinderen voor Kinderen Desiree Derrez, artiest en songwriter Brainpower en zangeres Leonie Meijer.

De nieuwe CD van Kinderen voor Kinderen, waaraan alle juryleden hebben meegewerkt, is vanaf 28 september bij Bruna verkrijgbaar. Als marktleider in kinderboeken besteden de Bruna winkels traditiegetrouw veel aandacht aan de Kinderboekenweek, die 2 oktober start en dit jaar 'Sport en spel' als thema heeft onder het motto 'Klaar voor de start'!

Geplaatst in:

Noot voor de redactie: Voor verdere vragen aan Bruna over Woordpret kunt u contact opnemen met Nicole Huygen. Tel. 030 6391737, e-mail: nhuygen@bruna.nl

Bruna BV is de meest inspirerende verwenwinkel in de wereld van lezen en schrijven en onderscheidt zich door beleving en assortiment. Bruna BV is een landelijke multichannelretailorganisatie met ruim 380 winkels. De winkelformule Bruna bestaat sinds 1868. Naast de winkelketen biedt Bruna meer dan 250.000 boeken aan via haar (mobiele)website www.bruna.nl.

Bruna BV

plaats:
Houten
website:
http://www.bruna.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234