Look at Me! Foto's over zien en gezien worden in het Persmuseum

Van 12 september tot en met 27 oktober 2013 toont het Persmuseum een bijzondere selectie foto's uit vervlogen tijden onder de titel Look at me!
Zien en gezien worden, verbeeld in de mooiste foto's uit de nationale en internationale pers.
We maken allemaal, gewild of ongewild, deel uit van een wereld waarin het heel belangrijk is jezelf zo voordelig mogelijk te presenteren, op bijvoorbeeld alle social media websites. De schitterende foto's uit de archieven van Spaarnestad Photo laten zien dat dat vroeger niet eens zo heel veel anders was. Elke goede foto wil de kijker verleiden, maar de foto's in Look at me! doen dat ook daadwerkelijk. Soms schreeuwen mensen en objecten om onze aandacht, maar willen we wel kijken naar bepaalde voorstellingen? Komen sommige zaken niet veel te dichtbij?
Een groot deel van de in het Persmuseum getoonde foto's is afkomstig uit Het Leven, een geïllustreerd weekblad dat verscheen tussen 1906 en 1941 en dat bekend stond om zijn voorliefde voor bijzondere en sensationele fotografie in een tijd dat de fotojournalistiek een steeds hogere vlucht nam. Waar de fotografie in die jaren in de krant nog een marginale rol speelde, pakte Het Leven juist geregeld uit met allerlei geruchtmakende fotoreportages.
Thematisch is Look at me! de tegenhanger van de tentoonstelling No pictures! die het Persmuseum en Spaarnestad in 2011 samen presenteerden.
De tentoonstelling kwam tot stand in nauwe samenwerking met Nationaal Archief/Spaarnestad Photo, Den Haag.

Het Persmuseum

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.persmuseum.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234