Muziektheater Campana in Museum Speelklok

Vrede is eten met muziek, volgens Lucebert. Campana laat je dit aan den lijve ondervinden. Van 6 t/m 15 september in Museum Speelklok Utrecht

Voor de viering van 300 jaar Vrede van Utrecht heeft het nieuwe gezelschap Domein11 in samenwerking met Museum Speelklok een unieke theatervoorstelling gemaakt, Campana. Van 6 t/m 15 september 2013 worden in Museum Speelklok de avonden gevuld met muziek, eten en theater ... net als in de tijd van de vredesonderhandelingen in 1713.

Luidklokken zijn van oudsher de verkondigers van groot nieuws. Met hun gebeier voorzagen ze de stad van informatie over oorlog, vrede, geboorte, dood, feest en gevaar. Zo ook in Campana, waar een levensgrote luidklok de vertegenwoordiger van oorlog en vrede speelt. Je ervaart hoe een oorlog die dreigt, toch overdondert. En voor je het weet word je door een muzikale compositie, uitgevoerd door diverse zelfspelende muziekinstrumenten van Museum Speelklok, mee de oorlog ingenomen. Hoorbaar, voelbaar en zichtbaar wordt welke uitwerking een oorlog heeft op iedereen die er niet voor gekozen heeft. Als de klokken eenmaal feestelijk luiden, kan de vrede gevierd worden. Maar is die vrede wel zo feestelijk voor de mensen over wiens hoofden de oorlog is gevoerd?

In het kader van de "Vreedzame Stad" is de klok al vóór de feestweek als de installatie "Trillend Brons" te bewonderen in Museum Speelklok. Je kunt er je oor te luisteren leggen voor de boodschap die de klok te brengen heeft en je kunt er je eigen vredeswens letterlijk aan de grote klok hangen.

Première: 10 sept 18.30 uur Museum Speelklok Utrecht
Speelperiode: 6 - 8 sept (try outs) 10 - 15 sept
Aanvang: 6- 8 sept 20.00 uur / 10 - 15 sept 18.30 uur
Kaarten: www.museumspeelklok.nl
Prijs: Euro 15,- / Euro 10,- (inclusief soep en brood)


Credits
concept en scenografie Elian Smits tekst Flip Filz regie Mechtild Prins spel Henriette Koch, Jaap ten Holt spel kinderen Jimmie Feld, Mats van Sluis en Casper Bruijning compositie Jan Pieter Koch licht Uri Rapaport dramaturgie Kim Arnold

Geplaatst in:

U bent van harte uitgenodigd voor de première op 10 september om 18.30 uur of voor de eerdere try outs van 6 t/m 8 sept. om 20.00 uur. Voor meer informatie en rechtenvrij beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Ebelin Boswinkel, Hoofd Publiek en Communicatie, T 030-2326091, E eboswinkel@museumspeelklok.nl. Museum Speelklok, Steenweg 6 Utrecht.

Museum Speelklok

plaats:
Utrecht
website:
http://www.museumspeelklok.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234