Klaverblad Verzekeringen zet gestopte orv's premievrij voort

Premievrij voortzetten van gestopte overlijdensrisicoverzekeringen

ZOETERMEER, 20130523 -- Klaverblad Verzekeringen heeft klanten en assurantieadviseurs geïnformeerd over het premievrij voortzetten van gestopte overlijdensrisicoverzekeringen. Sinds 2006 hebben klanten hier recht op als de premievrije waarde Euro 5.000,- of meer is. Dit is begin dit jaar door de minister van Financiën nog eens toegelicht naar aanleiding van Kamervragen.

'Wij merken dat er in de markt verschillende inzichten bestaan over de vraag of en hoe de regeling moet worden toegepast, maar de regeling is duidelijk', aldus Klaverblad. 'Als een klant ons vraagt om zijn overlijdensrisicoverzekering te stoppen, bekijken we of de premievrije waarde Euro 5.000,- of meer is. Als dat het geval is laten we de verzekering premievrij doorlopen. Het verzekerd bedrag is dan gelijk aan de premievrije waarde'. Verzekeringen die al eerder zijn gestopt, zijn door Klaverblad alsnog premievrij voortgezet.

Aanpassingen autoverzekeringen
Per 30 mei vernieuwt Klaverblad Verzekeringen haar autoverzekeringen. De belangrijkste wijziging betreft de regeling voor het eigen risico. Het standaard eigen risico bedraagt voortaan Euro 100,- (in plaats van Euro 135,-). Voor de hoogte van het eigen risico maakt het niet meer uit waar de klant zijn schade laat repareren. Een uitzondering hierop geldt voor ruitreparaties: er is geen eigen risico als de ruit wordt gerepareerd door een glasherstelbedrijf met een eigen vaste werkplaats. De premies voor personenautoverzekeringen worden verhoogd met 7,5%.

Het aanvraagformulier voor de Royaal autoverzekering is veel korter geworden. De polisvoorwaarden voor de Royaal autoverzekering en de Bedrijfsautoverzekering zijn in eenvoudig Nederlands geschreven. Klaverblad Verzekeringen is bezig om alle formulieren en voorwaarden te vereenvoudigen.


Meer informatie over de producten van Klaverblad Verzekeringen is te vinden op www.klaverblad.nl.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Mr. M.R.J.Inghels, Afdelingshoofd Communicatie en relatiebeheer,
telefoonnummer 079 - 3 204 501,
e-mail mrj.inghels@klaverblad.nl.

Wilt u een illustratie publiceren? Gebruik dan bijgevoegde foto of bijgevoegd logo. Het is niet toegestaan het logo te bewerken. Andere bestandsformaten kunt u eventueel bij ons opvragen

Klaverblad Verzekeringen

plaats:
ZOETERMEER

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234