NEDERLANDER UCI-ARTS

Jos Benders, chef arts van Service Médical, is benoemd tot 'Medical Delegate' bij de wereldwielerbond UCI. In deze functie treedt hij op als medisch toezichthouder tijdens de Wereldkampioenschappen in de diverse landen. UCI-voorzitter Pat McQuaid maakte de benoeming bekend in een brief aan oud-premier Dries van Agt, beschermheer van de Stichting Service Médical. De wielerpraeses refereerde in de benoemingsbrief de kennis en ervaring van Jos Benders. Bij alle grote internationale wielerrondes die Nederland aandoen, wordt hij nu al betrokken. Ook schreef hij samen met de UCI de medische standaarden van acute medische hulpverlening bij grote wielerwedstrijden. Benders introduceerde in 1987 het fenomeen van de rijdende dokters in Nederland, naar evenbeeld van het medisch team dat de Tour de France begeleidt.

De Stichting Service Médical Nederland begeleidt jaarlijks meer dan 200 wedstrijddagen. Met een groep van 175 (para)medisch opgeleide vrijwilligers is Service Médical actief bij de meest uiteenlopende sportdisciplines zoals wielerrondes waaronder de inmiddels bekende Alpe d'HuZes (ten bate van het kankeronderzoek), wandelsport, schaatssporten, triatlon, marathon, skeeleren etc.
Service Médical begeleidde in ons land ook de passage van bekende wielerklassiekers zoals de Giro d'Italia, de Vuelta en de Tour de France. Behalve directe medische verzorging horen het geven van voorlichting en gespecialiseerde bijscholingsprogramma's tot de taken van Service Médical.
De organisatie beschikt over een rijdend ziekenhuis (polimobiel), diverse ambulances, een ambulancemotor en een helikopter. Ze maakt deel uit van het communicatienetwerk van politie en hulpdiensten en werkt o.m. samen met het Academisch Ziekenhuis in Maastricht, de Johan Cruyff University en is partner van diverse organisaties van paramedici en de Dopingautoriteit. De Stichting Service Médical is een onafhankelijke Goede Doelen organisatie met het ANBI keurmerk voor Algemene Nut Beogende Instellingen. De Stichting werd in 2003 door het Ministerie van VWS benoemd tot Bijzondere Landelijke Sportorganisatie. Ze bezit het ISO-keurmerk voor Kwaliteit. Zorgverzekeraar VGZ is hoofdsponsor van de vrijwilligersorganisatie.

Stichting Service Médical

plaats:
Maastricht
website:
http://www.servicemedical.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234