Mali maakt einde aan vergissingen met .NL en .ML

Maar liefst 900.000 internetters die een email versturen of een website bezoeken gaan dagelijks in de fout doordat ze per ongeluk .ML intikken in plaats van .NL. Doordat de toetsen 'M' en 'N' naast elkaar op het toetsenbord zitten, worden de emailberichten per ongeluk de verkeerde kant opgestuurd.

De berichten komen terug naar de afzender of verdwijnen ergens op de digitale snelweg. De overgrote meerderheid van deze emails betreft persoonlijke emails aan algemene provider domeinen, zoals UPC, KPN, Xs4all, Ziggo en Planet Internet, maar ook zakelijke emails naar domeinen als de Belastingdienst en ING.

Freedom Registry
De Afrikaanse republiek Mali, waaraan de extensie 'ML' toe behoort, heeft het Nederlandse domeinregisterbedrijf Freedom Registy uit Amsterdam in de arm genomen om een einde te maken aan alle verwarring. De Malinese toezichthouder voor de telecom AGETIC, zeg maar de Malinese OPTA, heeft Freedom Registry opdracht gegeven om de ML-extensie wereldwijd te gaan uitgeven. Freedom Registry kwam vorig jaar groot in het nieuws doordat ze met groot succes de 'TK-domeinnamen' (www.dot.tk) zijn gaan uitgeven. Inmiddels is .TK uitgegroeid tot de grootste domein land extensie ter wereld (16 miljoen actieve domeinen, ongeveer drie keer zo groot als .NL).

Geld voor opbouw internet Mali
Een delegatie van AGETIC is deze dagen in Nederland. Op vrijdag 3 mei is de registratie van de ML-extensie geopend. In de overeenkomst is vastgelegd dat een deel van de omzet die met de uitgifte van de ML-extensies wordt behaald, terugvloeit naar de Afrikaanse republiek. Het geld zal worden gebruikt voor het uitbouwen internet-infrastructuur in het land.

Blij met Nederlandse partner
"Het is voor ons erg belangrijk dat er een significant verschil blijft tussen de .ML en de .NL domeinextensie", zegt AGETIC-directeur Moussa Dolo. "We zijn blij een partner gevonden te hebben die niet alleen de lokale registraties in Mali verzorgt, maar ook internationaal. Het is toeval dat ze tevens kennis hebben van de Nederlandse en .NL domeinnaammarkt. Freedom Registry zal ervoor zorgen dat er vanuit Nederland en België alleen .ML registraties kunnen plaatsvinden indien de registrant het desbetreffende .NL equivalent heeft geregistreerd."

.NL domeinhouders beschermen
Joost Zuurbier, CEO van Freedom Registry: "Wij hebben een uniek business model bedacht, dat goed werkt met .TK, en nu ook met andere landextensies gebruikt zal worden. Iedere extensie is echter verschillend. We zien met .ML leuke marketingmogelijkheden in Malaysia, Manila en Melbourne. Maar we willen bovenal .NL domeinnaamhouders beschermen tegen domain hijacking vanuit het buitenland."

Over Dot ML
Dot ML (www.dot.ml) is een initiatief van Agence des Technologies de l'Information et de la Communication (AGETIC) in Bamako, Mali. Het doel van Dot ML is om, met support van de lokale internetgemeenschap, het gebruik van domeinnamen en internet uit te breiden in Mali.

Over Freedom Registry
Freedom Registry is een service provider voor top level domeinnamen. Freedom Registry biedt een cloud-based Anycast technologie waarmee landen en generieke top level domeinnaamhouders veilig miljoenen registraties en DNS-aanvragen kunnen verwerken. Freedom Registry is gevestigd met haar hoofdkantoor in Amsterdam en heeft dochterondernemingen in Californië en Luxemburg.

Geplaatst in:

Noot voor Redactie, niet voor publicatie:
De delegatie van AGETIC is tot en met komende dinsdag in Nederland en beschikbaar voor interviews.

Voor meer informatie kunnen vertegenwoordigers van de media contact opnemen met:
Marcel Trik
Freedom Registry B.V.
Keizersgracht 213
1016 DT Amsterdam
Tel. +31 20 5315791
Fax. +31 20 5315721Mobiele telefoon directie: 06-53326613
Email: jzuurbier@freedomregistry.com

Freedom Registry B.V.

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234