Suiker Unie & Raedthuys sluiten overeenkomst voor exploitatie windpark

Op 28 maart heeft Suiker Unie een overeenkomst getekend met Raedthuys Groep voor de bouw en exploitatie van vier windmolens op het terrein van de suikerfabriek te Dinteloord binnen het Agro & Foodcluster Nieuw Prinsenland. Raedthuys kwam als beste partij uit de bus bij de tender die door Suiker Unie werd uitgeschreven.

Duurzaamheid staat bij zowel Suiker Unie als de Raedthuys Groep hoog in het vaandel. Suiker Unie richt zich al jaren op energiebesparing, en produceert naast suiker ook groen gas op basis van reststromen. Raedthuys produceert en levert zonne- en windenergie uit Nederland en heeft veel ervaring met de exploitatie van windparken. De Twentse onderneming is het groenste energiebedrijf in Nederland.

De suikerfabriek is onderdeel van AFC Nieuw Prinsenland. Met daarnaast een grootschalige glastuinbouwlocatie en een bedrijventerrein voor bedrijven uit en gelieerd aan de agro- en levensmiddelensector. Binnen het AFC Nieuw Prinsenland wordt gestreefd naar duurzame ontwikkeling door het stimuleren en faciliteren van winstgevende symbiose en samenwerking.

Suiker Unie en Raedthuys gaan een samenwerkingsverband aan voor de bouw en exploitatie van vier windmolens op het terrein van de suikerfabriek in Dinteloord. Deze windmolens zijn onderdeel van het windpark van in totaal zeven windturbines dat op Nieuw Prinsenland ontwikkeld wordt. Het windpark krijgt de naam Nieuw Prinsenland. Het windpark levert een belangrijke bijdrage aan de opwekking van duurzame energie op het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland, waar Suiker Unie mede-initiatiefnemer van is.

De windturbines leveren in totaal 36,3 miljoen kWh per jaar op, goed voor ruim 10.000 huishoudens. De komst van de windturbines past geheel in de duurzaamheidsdoelstellingen van Suiker Unie, Raedthuys en het Agro & Foodcluster Nieuw Prinsenland. De komst van de windturbines betekent een vermindering van 20.000 ton CO2 emissie per jaar.

Naast de mogelijkheid om energie af te nemen, biedt Raedthuys particulieren de mogelijkheid zelf te participeren in het windenergieproject door bijvoorbeeld obligaties of windenergiedelen.

Naar verwachting wordt in 2015 gestart met de bouw van het windpark. De windturbines kunnen een half jaar later in productie worden genomen.

Geplaatst in:

Suiker Unie
Suiker Unie, onderdeel van Royal Cosun, produceert en levert suikerproducten aan de voedingsmiddelenindustrie, foodservice en (groot) winkelbedrijven in Europa. Op de Nederlandse retailmarkt is Suiker Unie vooral bekend onder de merknaam Van Gilse. Suiker Unie is mede-initiatief nemer van het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland. Dit project betreft de ontwikkeling van 45 hectare bedrijventerrein en 220 hectare glastuinbouw. Het Agro & Food Cluster moet ' het knooppunt voor de groene economie' worden. Met deze clustering wordt gestreefd naar een duurzame ontwikkeling gebaseerd op winstgevende symbiose en samenwerking tussen partijen en de omgeving.


Raedthuys Groep
De Raedthuys Groep, het groenste energiebedrijf, produceert en levert de duurzame energie. Al sinds 1995. Het bedrijf is gespecialiseerd in windenergie en zonne-energie. Op het gebied van windenergie speelt Raedthuys een toonaangevende rol in Nederland. Ook geeft de onderneming derden, zowel bedrijven als particulieren, de mogelijkheid te investeren in duurzame energie. Duizenden investeerders, met grote en kleine beurs, maakten hier al eens op succesvolle wijze gebruik van. Daarmee levert Raedthuys een bijdrage aan meer draagvlak voor de toepassing van duurzame energie en aan de ontwikkeling van een stabiele, duurzame en toekomstbestendige energievoorziening in Nederland.

Maar het bedrijf doet meer. Duurzaamheid en maatschappelijke belangen gaan wat Raedthuys betreft hand-in-hand. Daarom investeert het bedrijf in maatschappelijke projecten en geeft zij haar medewerkers de mogelijkheid om zich jaarlijks 40 uur in te zetten voor maatschappelijke doelen. Op die manier levert de onderneming ook haar bijdrage aan een duurzaam Nederland. De onderneming is gevestigd in Enschede.


Niet voor publicatie

Voor meer informatie:
Suiker Unie
Afdeling Terreinontwikkelingen
Mevr. W. Luijten
Telefoon 0165 52 50 89
E-mail: wendy.luijten@suikerunie.com
www.suikerunie.com
www.nieuwprinsenland.nl

Raedthuys
Afdeling Marketing & Communicatie
Dhr. H. Weerkamp
Postadres: postbus 3141, 7500 DC, Enschede
Telefoon: 053 - 434 12 00
E-mail: marcom@raedthuys.nl
www.raedthuys.nl
www.pure-energie.nl

Raedthuys Groep

plaats:
Dinteloord Enschede
website:
http://www.raedthuys.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234