Marianne Thieme & prominente cast bij debat rondom 'Wildgroei'

Begin april 2013 verschijnt bij Zwerk Uitgevers het boek Wildgroei - Overbevolking en de ontwrichting van milieu en samenleving. Hierin waarschuwt auteur Rob Hengeveld voor de fatale gevolgen van de groeiende wereldbevolking en de noodzaak van het ontwikkelen van nieuwe technieken om energie te produceren. Rondom de lancering van het boek wordt op maandag 8 april een boekevent georganiseerd, met een debat waaraan prominente gasten als politica Marianne Thieme en de directeur van Milieudefensie, Hans Berkhuizen, zullen deelnemen.

Het event vindt van 12.00 uur tot 15.45 uur plaats in Museum Boerhaave in Leiden. Auteur Rob Hengeveld (1939, Den Haag), emeritus-hoogleraar aan de faculteit Dierecologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, beschrijft in zijn boek het volledige proces van en de relatie tussen gebruik, verspilling en recycling van energie, materiële hulpbronnen en ruimte. In heldere taal schetst hij hoe wij ons milieu vernietigen en hoeveel tijd er nog is om daar iets tegen te doen. 'Als we te laat in actie komen, zal de mensheid worden geconfronteerd met de noodzaak om doelbewust haar aantal met minstens negentig procent te verminderen. Als we dat zelf niet doen, zal die vermindering ons van buitenaf worden opgedrongen op de meest inhumane manieren.'

Tijdens het debat op 8 april zal Hengeveld zijn visie verdedigen. Naast Marianne Thieme en Hans Berkhuizen zullen ook Huub de Groot (hoogleraar biofysische organische chemie aan de Universiteit van Leiden), Marco Visscher (hoofdredacteur Ode magazine) en Nico M. van Straalen (professor en hoofd van de afdeling dierecologie aan de VU Amsterdam) aan het dispuut deelnemen. Voorafgaand aan het debat zal aan Marianne Thieme het eerste exemplaar van Wildgroei- Overbevolking en de ontwrichting van milieu en samenleving worden aangeboden.

NB. Geïnteresseerde pers kan zich voor dit evenement aanmelden via de contactgegevens bij 'Noot voor de redactie'.

'Wildgroei geeft een ontnuchterende beschrijving van de manier waarop wij met onze grondstoffen omspringen; van hongersnood en epidemieën; van de vernietiging van eeuwenoude sociale verbanden, gewoonten en culturen; van verbeten strijd om de laatste hulpbronnen' - Rob Hengeveld

Wildgroei - Overbevolking en de ontwrichting van milieu en samenleving
Rob Hengeveld
428 pagina's
ISBN 978 90 77478 50 9
www.zwerkuitgevers.nl
www.zwerkconnect.nl

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal kunt u contact opnemen met ZWERK Uitgevers via Not Just AnyBook, Andy Arnts: info@andyarnts.nl / Tel: 06 - 25 350 329.

Geïnteresseerde pers kan zich voor dit evenement aanmelden via de contactgegevens hierboven.

ZWERK Uitgevers

plaats:
Houten
website:
www.zwerkuitgevers.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234