Frits Huffnagel bezoekt straatarm Liberia

Deze week bezoekt radiomaker, politicus en ondernemer Frits Huffnagel het straatarme Liberia. Hij bezoekt een opvangcentrum voor straatmeisjes van kinderrechtenorganisatie Save the Children, waar hij verschillende straatmeisjes spreekt. Liberia krabbelt langzaam op van een gruwelijke burgeroorlog. De meerderheid van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Met name voor meisjes is de situatie schrijnend. Er is veel seksueel geweld en voor veel meisjes is goed onderwijs onbereikbaar door de beperkte voorzieningen.
Frits ontmoette vandaag het 10 jarige meisje Elizabeth. Ze werkt 's avonds in een nachtclub, waar ze lege glazen ophaalt. Vaak tot diep in de nacht. Uitgeput slaapt ze de rest van de nacht voor de deur op straat. Frits is onder de indruk van het verhaal van Elizabeth: " Het is ongelooflijk dat zo'n meisje van 10 jaar oud hier 's nachts aan het werk is en dan op straat de nacht door moet brengen omdat het te laat is om naar huis terug te gaan. Met alle gevaren die daarbij komen kijken. Gelukkig gaat ze nu naar het opvangcentrum van Save the Children en heeft Elizabeth weer zin in de toekomst." In het opvangcentrum worden meisjes als Elizabeth opgevangen, ze leren lezen en schrijven. Ze krijgen versneld basisonderwijs, waardoor ze door kunnen stromen naar regulier onderwijs.

Frits bezoekt de projecten van Save the Children als ambassadeur en ter voorbereiding op zijn rol als presentator van het prestigieuze Ondernemersgala Den Haag, het jaarlijkse charity evenement in het atrium van het stadhuis, dit jaar op zaterdag 23 maart. Frits steunt het werk van Save the Children omdat "het onverteerbaar is dat kinderen buiten hun schuld de grootste slachtoffers zijn van oorlogen en natuurrampen. Het is mooi om juist vanuit de internationale stad van Vrede en Recht voor hen iets te kunnen doen."

Over Frits Huffnagel
Ex-wethouder Frits Huffnagel is een veelzijdig man: ondernemer en eigenaar van Frits Huffnagel Citymarketing & Communicatie, voorzitter van Focwa Schadeherstel, radiopresentator van BNR's Zaken doen met Frits Huffnagel en vanaf eind van deze maand presenteert hij op TV West de talkshow FRITS!

Over Save the Children
Save the Children redt wereldwijd de levens, de dromen en de toekomst van kinderen met medische zorg, onderwijs en betere leefomstandigheden. In ons 90 jarig bestaan zijn we uitgegroeid tot 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie.

Voor meer informatie of een interview met Frits Huffnagel in Liberia, neemt u contact op met Tirsa Hofstee: +31 625188634 (t/m vrijdag in Liberia) of Robert Jan Vermeulen: +31 622421751. Beeldmateriaal is beschikbaar.

Save The Children Nederland

plaats:
Den Haag
website:
http://www.savethechildren.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234