Tesla Motors kondigt aan de banden met Nederland nog meer te versterken

AMSTERDAM, March 7, 2013 /PRNewswire/ --Europees hoofdkantoor, nieuwe winkel en nieuwe servicefaciliteit gepland voor 2013
Tesla Motors [http://www.teslamotors.com ] versterkt in 2013 de banden met Nederland nog meer. Onlangs kondigde [http://www.teslamotors.com/about/press/releases/tesla-motors-announces-major-european-distribution-center-netherlands ] Tesla zijn Europees Distributiecentrum in Tilburg aan, en heeft nu ook plannen om dit jaar een nieuwe showroom en servicecentrum in Amsterdam te openen. Daarmee creëert Tesla veel werkgelegenheid in Nederland, dat tevens een van zijn belangrijkste wereldwijde markten is.
"Tesla en Nederland hebben dezelfde visie op duurzame energie en een schone toekomst voor de komende generaties," aldus George Blankenship, vice-president voor worldwide sales and ownership experience van Tesla Motors. "We zijn enorm enthousiast dat we onze belangrijkste vestigingen voor eindmontage, distributie, service en verkoop, alsmede onze operationele hoofdkantoren in Nederland kunnen oprichten, en zien uit naar langdurige goede relaties met onze zakelijke partners, de overheid en natuurlijk met onze Nederlandse klanten."
Op dit moment behoort Nederland tot de landen in Europa waar de meeste reserveringen worden gedaan. In juni begint Tesla met de productie van zijn Europese Model S en de leveringen gaan in juli van start. Het Distributiecentrum voor voertuigen die bestemd zijn voor de Europese markt bevindt zich in Tilburg, waar de basis wordt gevestigd voor distributie, service, onderdelen, training, schadeherstel, etc.
Minister Henk Kamp van Economische Zaken is verheugd over de nieuwe vestiging van Tesla. "Deze vestiging van Tesla laat zien dat Nederland aantrekkelijk is om in te investeren en dat Nederland de plaats is voor innovatieve bedrijven. Dat levert banen en inkomsten op en daarom blijft dit kabinet investeren in het Nederlands vestigingsklimaat", aldus minister Kamp.
Tesla werd hierin gesteund door de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), provincies Brabant en Noord-Holland, gemeenten Tilburg en Amsterdam als ook regionale ontwikkelingsmaatschappijen de BOM (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij) en Amsterdam inbusiness.
Het hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam wordt gevestigd in het zakendistrict Zuidas en de nieuwe winkel in de omgeving van het Museumplein. De locatie van het nieuwe servicecentrum wordt binnenkort bekendgemaakt. Deze nieuwe locaties van Tesla vullen de bestaande verkoop- en servicecentra in Eindhoven aan.
Over Tesla
Tesla streeft ernaar de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen met een complete reeks elektrische auto's die steeds betaalbaarder worden. Tesla in Californië ontwerpt en fabriceert EV's, alsmede onderdelen voor de elektrische aandrijving van EV's voor partners zoals Toyota en Daimler.
Over Model S
Model S [http://www.teslamotors.com/models ] is de eerste sedan ter wereld die volledig is geconstrueerd als elektrisch voertuig. Het is nauwgezet ontworpen en gebouwd om de algemene verwachtingen over een elektrische auto naar een hoger niveau te tillen. De succesvolle elektrische aandrijving van Tesla vormt het kloppend hart van Model S, met een ongeëvenaard rijbereik en een unieke rijervaring. Dankzij de stijve carrosserie, bijna 50/50 gewichtsdistributie en een opmerkelijk laag zwaartepunt, biedt Model S het reactievermogen en de behendigheid die verwacht worden van de beste sportauto's ter wereld, gecombineerd met de rijkwaliteit van een premium sedan.
Model S zet hierbij de nieuwe norm voor elektrisch rijbereik. Het biedt accupakketten van 60 kWh en 85 kWh en levert hierbij een ongeëvenaard elektrisch rijbereik van 500 km (NEDC-rijcyclus) met het pakket van 85 kWh. Beide accu's bevinden zich in dezelfde behuizing, zijn op dezelfde manier met het voertuig geïntegreerd en bieden daarbij voordelen voor de structuur, de aerodynamica en het rijgedrag. De accu's gebruiken speciale lithium-ioncellen voor voertuigen die zijn ontwikkeld voor een optimale energiedichtheid, optimaal temperatuurbeheer en maximale veiligheid. Omdat het Model S geen interne verbrandingsmotor of transmissietunnel heeft, is er meer laadruimte dan bij elke andere sedan in deze klasse en is er zelfs een tweede kofferruimte onder de motorkap. Het interieur biedt een 17-inch touchscreen met internetmogelijkheden.
Over Model X
Model X is volledig ontworpen om het beste van een SUV te versmelten met de voordelen van een MPV, zoals alleen een elektrisch voertuig dat kan. Het is een auto die zijn categorie overstijgt, en is geconstrueerd rond de chauffeur - en zes vrienden. Op kundige wijze combineert het ongeëvenaarde prestaties met een briljante functionaliteit.
Model X is een gezinswagen die prestatie hoog in het vaandel heeft. Dankzij het Tesla-platform kan Model X ongekende prestaties leveren voor een auto van zijn formaat. Doordat het zwaartepunt lager is dan dat van elke andere SUV, ervaart u behendige reflexen in elke bocht. De elektrische aandrijving biedt een direct beschikbaar koppel om vol zelfvertrouwen van rijbaan te wisselen, zelfs als er zeven volwassenen inclusief al hun bagage in de auto zitten.
Model X wordt geleverd met optionele Dual Motor All-Wheel Drive. De tweede motor zorgt voor nog meer dan all-weather- en all-roadcapaciteiten: het verhoogt het beschikbaar koppel met 50%.
Wilt u op de hoogte blijven van Tesla Motors? Meer informatie over Tesla Motors en zijn producten vindt u op: teslamotors.com [http://www.teslamotors.com ] Meer informatie over de investeerders van Tesla Motors vindt u op: ir.teslamotors.com [http://ir.teslamotors.com ] Het laatste nieuws over Tesla Motors, inclusief persberichten en de Tesla-blog vindt u op: teslamotors.com/press [http://www.teslamotors.com/about/press ]
Toekomstgerichte verklaringen Bepaalde verklaringen in dit persbericht, inclusief verklaringen over de opening van toekomstige hoofdkantoren, verkoop- en servicecentra, zijn toekomstgerichte verklaringen die onderworpen zijn aan risico's en onzekerheden. Ze zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management. Door verschillende belangrijke factoren kan de informatie veranderen, inclusief de risico's die zijn vastgesteld in onze SEC-rapporten. Tesla doet afstand van enige verplichting om deze informatie bij te werken.

Perscontacten
Kathrin Schira, Tesla Motors
kschira@teslamotors.com
+49-151-161-59991
Tesla Motors Ltd

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234