Vergroot de impact van veranderingsprocessen in communities

Het programma van de internationale conferentie over de impact van wijkgericht werken op 8 maart is bekend. Naast bijdragen van succesvolle werkwijzen uit Brazilië, Palestina en Australië, heeft Stichting Elos Nederland het programma aangevuld met workshops over de toepassing van storytelling, placemaking en upcycling in wijkontwikkeling.

"Voor Impact'in Community nodigt Elos professionals, 'change agents' en bewoners uit om nieuwe perspectieven te ontdekken om de impact te vergroten in de veranderingen die we teweeg willen brengen in onze wijken, organisaties en in onszelf. " zegt Niels Koldewijn, oprichter van Elos Nederland, die de conferentie organiseert ter gelegenheid van 3 jaar Oasis Game in Nederland. "Wij willen vieren door te leren en vieren door te delen. Ook wij hebben nog steeds vragen en dromen hoe wij onze impact kunnen vergroten. Tegelijkertijd zijn er fantastische initiatieven wereldwijd en dichtbij die ook vragen, dromen en ervaringen hebben die waardevol zijn voor onze gasten en voor onszelf."

Een greep uit het programma
- Coöperatieve games en celebration workshop door Rodrigo Alonso uit Brazilië. Deze spelvorm biedt spelenderwijs inzicht in persoonlijke- en groepsprocessen.
- Onder leiding van Mossaab Agdi, één van de initiatiefnemers van de jongeren community 'Inside Oost' uit Amsterdam Oost, zal gesproken worden over hoe jongeren meer impact in de wijk kunnen genereren.
- Onder leiding van Katusha van Bureau Placemakers benoemen en verbeelden we de activiteiten van de Meevaart en de Indische buurt op zelfgemaakte palen met bewegwijzering én 'bewenswijzering', voor eventuele nieuwe invullingen.
- Formaat organiseert een workshop participatief theater. Tijdens de workshop leren deelnemers een gemeenschappelijke taal aanbrengen in de vorm van de taal van het theater.

Praktische informatie
De conferentie vindt plaats op 8 maart 2013, van 10.00 tot 17.30 uur in Buurtcentrum de Meevaart, Balistraat 48-a in Amsterdam. Het programma van de conferentie is te vinden op www.impactincommunities.nl.

Voor meer informatie over de conferentie of om langs te komen kunt u contact opnemen met Niels Koldewijn van Elos Nederland (Niels@elosnederland.nl of 06 41136809) of Saskia van Grinsven (s.vangrinsven@movisie.nl of 030 789 2000)

MOVISIE

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.movisie.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234