24CARE introduceert de Deficommunicator Dienst

Een innovatieve oplossing die de werking van een AED bewaakt!

Huizen, Nederland - 27 februari 2013 - 24CARE kondigt de introductie aan van de Deficommunicator Dienst, een innovatie die de werking van nieuwe en al geïnstalleerde AED's (Automatische Externe Defibrillator) bewaakt. AED's worden gebruikt om een elektrische schok toe te dienen aan een persoon met een hartstilstand. In Nederland zijn ca. 80.000 AED's geïnstalleerd in de vele overheidsinstellingen, kantoor -gebouwen, openbare ruimtes, scholen en verenigingen. Het is niet altijd duidelijk of een AED daadwerkelijk klaar is voor gebruik. Van de geïnstalleerde AED's is naar schatting 10% tot 20% niet inzetbaar.

De Deficommunicator dienst bestaat uit:
- De Deficommunicator (communicatie module)
- Het Service Platform
- Het Medisch Service Centrale (MSC)

De dienst wordt ingezet om de werking van een AED in een hartveilige omgevingen te bewaken. Een typisch kenmerk van een AED is dat deze 100% operationeel moet zijn op het moment dat deze gebruikt moet worden, een moment dat jaren lang op zich kan laten wachten...

Door de Deficommunicator Dienst van 24CARE wordt de werking van iedere AED 24 uur per dag op afstand bewaakt. Een storing wordt direct gesignaleerd en zal adequaat worden opgevolgd zodat de AED altijd volledig inzetbaar blijft.
De dienst is merkonafhankelijk ontwikkeld en kan hierdoor, via bluetooth en op basis van akoestische en optische signalen contact maken met alle verschillende soorten AED's.

De Deficommunicator communicatie module legt contact tussen de aangesloten AED's en het Service Platform. Het contact tussen de module en de AED word gerealiseerd, op een wijze die de uiteindelijke werking van de AED en het gebruik daarvan niet in de weg staat.

Ook de werking van de Deficommunicator module wordt getest. Mocht de situatie ontstaan dat de module technische ondersteuning nodig heeft dan volgt daar ook een bericht van.

Als unieke mogelijkheid biedt 24CARE de ondersteuning aan van een Medisch Service Centrale. Zij draagt er zorg voor dat alle meldingen direct en op de overeengekomen wijze worden opgevolgd en dat AED's de klok rond het gehele jaar door operationeel blijven. U koopt hiermee tevens de zekerheid dat indien u een AED moet gebruiken u meteen kunt spreken met een specialist die ondersteuning kan bieden bij uw reanimatie.

Gecombineerd vormen deze onderdelen de Deficommunicator Dienst;

- De Dienst reageert actief op hulpsignalen van de AED
- De Dienst geeft actief vervolg aan de hulpsignalen van de AED
- De Dienst informeert de toegewezen beheerder van de AED aan de hand waarvan adequate actie ondernomen kan worden.

24CARE levert deze dienst aan de leveranciers en onderhoudspartijen van AED's in Nederland.

De Deficomunicator Dienst biedt de zekerheid dat de hartveilige omgeving blijvend operationeel is!

Geplaatst in:

Voor meer informatie: www.deficommunicator.com
Voor media contact:
Dhr. W. Saadani
wsaadani@24care.nu

24CARE

Omtrent 24Care
24CARE levert verschillende integrale zorgdiensten vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van Telemedicine. www.24care.nu

24CARE

plaats:
Huizen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234