Tentoonstelling Ans Wortel in museum Jan van der Togt te Amstelveen

P E R S B E R I C H T
ANS WORTEL
(1929 - 1996)

OVERZICHTSTENTOONSTELLING ANS WORTEL IN MUSEUM JAN VAN DER TOGT TE AMSTELVEEN VAN 28 FEBRUARI TOT 21 APRIL 2013.

Ans Wortel was beeldend kunstenaar, schrijver en dichter. In haar lange kunstenaarsleven maakte ze voornamelijk olieverfschilderijen, gouaches en tekeningen. Haar werk beslaat een periode van meer dan 50 jaar. Als autodidact begon ze vanuit de traditionele schilderkunst langzaam naar een eigen vorm te zoeken dat 'abstract figuratief' genoemd kan worden.

Begin jaren '60 begon Ans Wortel, die in Amsterdam woonde, met haar werk bekendheid te krijgen. In 1963 was er een tentoonstelling van haar werk in het Stedelijk Museum in Amsterdam en in Museum Van Bommel Van Dam in Venlo. Ook won Ans Wortel in 1963 de prestigieuze 1e prijs bij de Biënnale de la Jeunesse in Parijs. Het Rijksmuseum kocht werk van haar aan. Vele tentoonstellingen en exposities in binnen- en buitenland volgden en Ans werd volop bewonderd. Ze werd gevraagd in radio- en televisieprogramma's en ze verscheen in menig artikel in krant, week- en maandbladen. Veel ophef was er in de tijd dat ze in Kranenburgh in Bergen NH woonde, een huis waar ze ruim 20 jaar op paste, maar uiteindelijk in 1991 werd uitgezet.

Op de officiële opening op zondag 3 maart wordt tevens het boek 'ANS WORTEL' gepresenteerd. Dit gebonden boek bevat 384 pagina's met afbeeldingen van haar en haar werk over de periode 1940-1996, alsmede teksten, gedichten, interviews en citaten. Het boek heeft een oplage van 3.000 exemplaren. Daarnaast is er exclusief voor de tentoonstelling een 'Luxe Editie' verkrijgbaar in een oplage van 99 exemplaren. De luxe editie bevat een genummerd boek en een originele, gesigneerde gouache van Ans Wortel en wordt geleverd in een speciaal ontworpen cassette. Op de tentoonstelling worden meer dan 200 originele werken getoond.

Voor meer informatie: Voor meer informatie, interviews, teksten en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marieke de Geus via mariekedegeus@xs4all.nl of tel. 06-39509595.

Ans Wortel

plaats:
Amstelveen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234