De nieuwste Banksy naar Nederlands galerie echtpaar

Nederlands galerie echtpaar haalt nieuwste Banksy naar Nederland. Het is nog nat!

Twee jaar lang is er geen nieuw werk verschenen. Weliswaar wel op diverse muren all over the world maar een werk in een lijst voor op de muur, daar wachten kunstliefhebbers al 2 jaar op.

Afgelopen maand werd Oker, een vriend van Banksy uit de graffiti wereld veroordeeld tor 24 maanden cel voor het maken van Street art op treinen.
Banksy die zich al 6 maanden stil houdt besloot om een met een werk naar buiten te komen om zijn familie te steunen.
Banksy was ook al degene die de borgsom van de Russische Pussy Riot girls betaalden.
Hij doneerde deze week een spraakmakend werk waarin hij de kwetsbaarheid van de street artist laat blijken.

Nooit eerder verscheen er zo'n persoonlijk thema op zijn werk. Was er altijd de stem
van zijn kritiek op de maatschappij, bij dit werk toont hij de stem van de boodschapper. En ,het is als het ware, zijn enige zelfportret. De titel van het werk is dan ook ' Fragile"

Het gehele bedrag is voor de familie van Oker die hem 2 jaar zal moeten missen.
Het echtpaar, Lionel en Kim Logchies kochten het werk voor hun prive verzameling en het zal te zien zijn tijdens hun expositie Banksy meets Basquiat, van 20 april tm 20 mei. Waar veel prints van beide kunstenaars te zien zullen zijn.
Street art, de stem van het volk, het is enorm hot. Bij veilingen, waar normaal onder de noemer, modern en contemporary art, te werk wordt gegaan, staat nu Street art achter aan het rijtje.
In Basel en in Miami, Street art slaat de klok.
En Banksy is de Warhol van de Streetart. Zijn roem is anoniem, maar de meest serieuze collectioneurs evenals kopers als Brangelina maken zijn faam steeds groter.

Een wonder dat het werk bij Lionel en Kim terecht is gekomen. Een gebed van 10 maanden ging er aan vooraf en 7 weken voor hun expositie stonden ze afgelopen woensdag in Londen oog in oog met hun Bansky.

Geplaatst in:

LionelGallery

plaats:
Laren

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234