29ste Finale Concours de la Chanson 2013 voor het eerst in Den Haag

Op 7 april aanstaande wordt de finale van de 29ste editie van het Concours de la Chanson georganiseerd. Deze vindt plaats in het Haagse Theater Diligentia op het Lange Voorhout. Na een spannende voorselectie en diverse live-presentaties zijn uit ruim 50 kandidaten 8 finalisten geselecteerd, die met hedendaagse, bekende maar ook zelf geschreven chansons meedingen naar de Liesbeth List Prijs. Deze wordt voor de tweede maal wordt uitgereikt en wel door de Grande Dame zelf. Zij leidt de jury die verder bestaat uit Isabelle MALLEZ (directrice de l'Institut Français), Tonny EYK (musicus) en Cornald MAAS (tv-presentator/journalist)

De finalisten 2013 zijn:
JETTY SWART - Sebastopol (USA)
LUCKY ABDELKADER - Arnhem
MARJOLIJN POLFLIET - 's-Heer Hendrikskinderen
PETER DERKSEN - Oost West Middelbeers
REINEKE MASCHHAUPT - Amsterdam
SARAH D'HONDT - Gent (B)
SIMONE van den EERTWEGH - Eindhoven
WOTIENKE VERMEER - Amsterdam

Na 25 jaar Kleine Komedie en 3 jaar Schouwburg Amstelveen, verhuist het 29e Concours de la Chanson op 7 april naar Theater Diligentia op het Lange Voorhout in Den Haag. Niet alleen de zaal is uniek te noemen maar ook de verscheidenheid aan presentaties zijn uniek.

De finalisten hebben zonder uitzondering dé uitstraling die nodig is voor een juiste vertolking van het franse lied. Belangrijk omdat de aandacht voor het franse chansons aan een opmars begonnen is; een réveil.

Naast de finalisten zullen Gym-1 leerlingen van Scholengemeenschap Pantarijn te Wageningen te horen zijn. Zij openen het Concours met hun uitvoering van Mika: "Elle m'a dit". Isabelle Georges en Frederik Steenbrink (oud-winnaar van het Concours de la Chanson) komen speciaal over uit Frankrijk en zullen enkele chansons brengen uit hun wervelende theatershows "Padam Padam" en "Une étoile et moi".

Organisator: Frances Gramende: 06 - 51 56 27 08
mail: lafrenchevents@alliance-francaise.nl

Eerdere bekende finalisten
Philippe ELAN (1986), Wende SNIJDERS (2001) ,ALDERLIEFSTE (2005) en ZAZÍ (2009)
www.alliance-francaise.nl

Stichting Nationale Boomfeestdag

plaats:
Theater Diligentia Den Haag
website:
http://www.boomfeestdag.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234