Campina introduceert eerste lactosevrije verse melk

Voor veel mensen is melk onderdeel van het dagelijks ritueel. Melk drinken is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo kunnen mensen die lactose-intolerant zijn de melksuiker, lactose, niet goed verteren. Campina komt vanaf 4 maart met een verse lactosevrije melk die met behulp van nieuwe filtertechniek exact hetzelfde smaakt als gewone halfvolle melk. Zo kunnen nu ook mensen die lactose-intolerant zijn in Nederland, genieten van al het goede van melk.

'Uit ons consumentenonderzoek blijkt dat mensen met lactose-intolerantie dit product omarmen. Ze kunnen voor het eerst weer zorgeloos genieten van verse melk en andere producten met melk zoals pannenkoeken of cappuccino,' aldus Frenkel Denie, Director Consumer Marketing FrieslandCampina Branded Netherlands. 'De oplossingen tot nu toe waren voor hen moeilijk te verkrijgen en ook de smaak liet te wensen over. Doordat we weten hoe we verse melk zonder lactose kunnen maken, kunnen we nu lactose-intolerante mensen écht lekkere melk bieden die bovendien gewoon verkrijgbaar is in de supermarkt.'

Genieten van het goede en lekkere van melk
Campina is het grootste zuivelmerk dat Nederland kent. Melk is de basis van zuivelproducten en bevat van nature essentiële voedingsstoffen zoals calcium, eiwit en vitamine B2 en B12. Door Lactose Vrij aan het assortiment van Campina toe te voegen kunnen nu ook mensen met lactose-intolerantie profiteren van al het goede en lekkere van melk.

Naast de verse halfvolle Campina Lactose Vrij introduceert Campina ook vanaf 4 maart een lang houdbare halfvolle lactosevrije melk. Beiden zijn verkrijgbaar in de supermarkt en hebben een consumentenadviesprijs van Euro 1.79. Kijk op de website van Campina Lactose Vrij voor de dichtstbijzijnde supermarkt met Campina Lactose Vrij in het assortiment.

Voor meer informatie:
FrieslandCampina Branded Netherlands
Carien de Bas, Marketing PR Manager
carien.debas@frieslandcampina.com
T + 31 (0)33 713 26 77
M + 31 (0)6 30 05 62 37
www.frieslandcampina.com

FrieslandCampina Branded Netherlands is een werkmaatschappij van de business group FrieslandCampina Consumer Products Europe en produceert en verkoopt ondermeer melk, zuiveldranken, yoghurts, desserts, koffieverrijkers, vruchtensappen en vruchtendranken voor consumenten en professionele afnemers in Nederland.

Koninklijke FrieslandCampina N.V. voorziet honderden miljoenen mensen over de wereld van gezonde voeding, die rijk is aan waardevolle voedingsstoffen. Het assortiment bestaat uit zuiveldranken, baby- en kindervoeding, kaas, boter, room, desserts en functionele ingrediënten op basis van zuivel. Naast consumentenproducten worden ook producten geleverd aan professionele afnemers in bakkerij en horeca, aan de voedingsmiddelenindustrie en aan de farmaceutische sector. De jaaromzet van Koninklijke FrieslandCampina N.V. bedraagt, op basis van de cijfers van 2011, 9,6 miljard euro. De onderneming telt circa 19.000 medewerkers en beschikt over ruim 100 productielocaties en verkoopvestigingen in 25 verschillende landen. FrieslandCampina heeft haar commerciële activiteiten ondergebracht in vier business groups: Consumer Products Europe; Consumer Products International; Cheese, Butter & Milkpowder en Ingredients. Bekende merken zijn onder meer: Campina, Chocomel, Fristi, Friesche Vlag, Mona, Optimel, Vifit, Milner, Frico, Botergoud, Valess, Appelsientje, DubbelFrisss, CoolBest, Landliebe, Fruttis, Joyvalle, Yazoo, Milli, Pöttyös, Napolact, NoyNoy, Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Peak, Rainbow, DebicValess, DMV, Kievit, Domo, Creamy Creation en Nutrifeed. Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. met 14.400 leden-melkveebedrijven in Nederland, Duitsland en België, is de eigenaar van Koninklijke FrieslandCampina N.V.

FrieslandCampina

plaats:
Amersfoort

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234