Robert Nijhof beste leerling-verpleegkundige Oost-Nederland

Bunnik, 14 februari 2013
Vandaag vond bij ROC van Twente op locatie De Gieterij in Hengelo de regionale voorronde plaats van de Calibris ZorgTopper-wedstrijd. Zeven studenten namen het tegen elkaar op om de beste leerling-verpleegkundige te worden van Oost-Nederland. Jacqueline Buys, directeur MBO College voor Gezondheidszorg, maakte aan het eind van de dag de winnaar bekend: Robert Nijhof, van ROC van Twente. Hij mag volgende maand meedoen aan de finale tijdens Skills Masters in Ahoy Rotterdam. De winnaar van Skills Masters verdient de eretitel 'ZorgTopper 2013', en mag Nederland vertegenwoordigen tijdens WorldSkills in Leipzig (2-7 juli 2013).

Prima studenten
Alle kandidaten moesten een rollenspel spelen met een kortademige longpatiënt. Deze rol
werd met verve gespeeld door Lotusslachtfoffer Nel Harkema (Lotus= landelijke opleiding tot
uitbeelding slachtoffer). De studenten kregen vlak voor aanvang de casus te zien om zich in te
leven in de patiënt. De jury lette met name op de verzorgende vaardigheden van de kandidaten en op
aspecten als communicatie, samenwerking en vakkennis. De jury was onder de indruk van de inzet van de deelnemers "We hebben genoten van alle kandidaten, maar er kan er maar één winnen. Robert wist de verpleegtechnische handelingen goed te combineren met het kijken naar de patiënt", lichtte juryvoorzitter Odilia Leveling (onderwijsorganisator Zorg Drenthe College) toe.

Skills Masters en WorldSkills
Robert mag meedoen aan Skills Masters, hét beroepskeuze-evenement van Nederland. Gericht op leerlingen uit het vmbo en mbo die zich oriënteren op een opleiding of beroep. Skills Masters vindt plaats in Ahoy, Rotterdam, van 14-16 maart. Tijdens dit evenement vindt de finale van ZorgTopper 2013 plaats. De winnaar mag zich een jaar lang "ZorgTopper 2013" noemen en wordt uitgezonden naar Worldskills, van 2-7 juli 2013 in Leipzig, Duitsland.

Werken in de Zorg
Calibris organiseert de ZorgTopper-wedstrijd met als doel het werken in de zorg te promoten. Een positief beeld van de zorgberoepen draagt bij aan een gemotiveerde beroepskeuze. Gegeven de verwachte tekorten in de zorg is het belangrijk om leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de zorg.

Kenniscentrum Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Geplaatst in:

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk
Contactpersoon: Lex Eschauzier
Manager Marketing & Communicatie
T 030 - 750 1160 / 06 - 51 60 63 86
E l.eschauzier@calibris.nl
W www.calibris.nlMeer informatie:
www.zorgtopper.nl
www.skillsmasters.nl
www.worldskills-team.nl

Calibris

plaats:
Bunnik
website:
http://www.calibris.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234