Werkzoekende vindt vaakst baan via vacaturesite

Groningen, 14 februari 2013 - Maar liefst 70% van de werkzoekenden geeft aan dat zij de meeste kans op een baan denken te hebben door hun CV op een vacaturewebsite te plaatsen. Dat blijkt uit onderzoek van Nederlands grootste gratis vacaturesite Jobbird.com op basis van een enquête onder 580 werkzoekenden.
70% van de werkzoekenden schrijft zich in bij een vacaturewebsite. Door hun CV te plaatsen, ontvangen ze niet alleen vacatures per mail, maar ze kunnen ook direct door bedrijven gevonden worden, die zoeken in de CV-database. 12% laat zich omscholen naar een branche waar meer werk is. Nog eens 12% gaat naar netwerkbijeenkomsten om een nieuwe baan te vinden. 6% van de ondervraagden volgt een sollicitatietraining om meer ervaring op te doen met sollicitaties.
Moderne variant op open sollicitaties
Jan-Peter Cruiming, oprichter van www.Jobbird.com: "Het is opvallend dat steeds meer mensen de kracht van vacaturesites ontdekken. Met het plaatsen van je CV op bijvoorbeeld Jobbird.com, ben je binnen 5 minuten vindbaar voor meer 10.000 Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar goed personeel. Dit is een moderne variant op de open sollicitatie. Maar dit schiet natuurlijk veel meer op dan elke week een paar open sollicitaties te versturen."

Omscholen
12% van de ondervraagden wil zich laten omscholen naar een branche waar meer werk is. Cruiming: "Dat is een heel erg verstandig keuze in deze tijd, waarin de arbeidsmarkt totaal uit balans is. Enerzijds zijn de techneuten, vakmensen en ICT-ers niet aan te slepen, anderzijds is de vraag naar kantoorpersoneel sterk dalend. De overheid schiet hier tekort. Naar mijn idee zou iedereen die dreigt werkloos te worden, preventief, een gratis korte vakopleiding moeten kunnen doen van bijvoorbeeld 3 maanden. Daarna zijn ze inzetbaar in andere functies, wat de overheid veel uitkeringsgelden bespaart."

Over Jobbird.com
Jobbird.com, de grootste gratis vacaturebank van Nederland, met meer dan 45.000 vacatures van meer dan 10.000 Nederlandse bedrijven, is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Zijn missie is de Nederlandse arbeidsmarkt weer transparant te maken, zodat vraag en aanbod elkaar weer kunnen vinden. Hij is onder andere auteur van 'Matchen tussen droom en daad', een ondernemersbiografie waarin hij (startende) ondernemers adviseert en zijn hoogte- en dieptepunten deelt. Tevens is hij aspirant kamerlid voor de Partij voor de Dieren en Co-host bij BNR Nieuwsradio. Jan-Peter Cruiming is ook initiator van het RTL-programma Droombaan voor 1 Dag, waarbij kandidaten voor één dag hun droombaan mogen uitoefenen.

Jobbird.com

plaats:
Groningen
website:
http://www.jobbird.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234