ZieZo-beurs 2013 - De Nationale Oogbeurs

Voor mensen met een visuele beperking of oogziekte zijn er talloze hulpmiddelen, regelingen, voorzieningen en vrijetijdsmogelijkheden. Om daarvan gebruik te kunnen maken, moet je wel weten wát er allemaal kan en waar je dat kunt vinden. Daarom organiseert het Oogfonds jaarlijks de ZieZo-beurs. De achttiende editie vindt plaats in Expo Houten op 11, 12 en 13 april. De toegang is gratis.

Het Oogfonds organiseert de ZieZo-beurs in samenwerking met brancheorganisatie Ziezo. De beurs is de grootste beurs op dit gebied in Europa en toont een unieke uitstalling van de nieuwste hulpmiddelen, patiëntenverenigingen, geleidehonden, activiteiten, opleidingen, arbeidsbemiddeling, kunst, spelletjes, verenigingen, telefonie, een speciaal Sportplein van NOC*NSF en informatie over oogziektes. Mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn of een oogziekte hebben, bezoeken de beurs vaak samen met familie voor een gezellig dagje uit. Ook ouderen die slechter gaan zien, weten de weg naar de beurs te vinden.

Nieuw op de beurs
Voor het eerst kunnen bezoekers terecht bij diverse inloopspreekuren voor persoonlijk advies en informatie. Daarnaast kunnen zij deelnemen aan een gevarieerd aanbod workshops. Ook nieuw is het Step-Hear(r) systeem dat door blinde en slechtziende bezoekers kan worden uitgeprobeerd. Dit speciale polsbandje vibreert en piept op belangrijke punten van de beurs. Door op de knop van de polsband te drukken klinkt uit een luidspreker informatie over wat zich op dat punt bevindt. Hiermee heeft een ZieZo-beurs een echte primeur!

Wilt u ook naar de ZieZo-beurs komen? Bestel uw gratis toegangskaarten op www.oogfonds.nl/ziezo of bel (030) 261 66 88.

Voor meer informatie en beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met Laura Raimondo of John van Duin, telefoon: 030-2545711, e-mail: pers@oogfonds.nl. Bij geen gehoor kunt u Laura Raimondo bereiken op 06-24867186.

Oogfonds

plaats:
Utrecht
website:
www.oogfonds.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234