Conrad start twee virtuele winkels in Enschede

Vanaf dinsdag 12 februari 2013 is webwinkel Conrad.nl te bewonderen in het straatbeeld van Enschede met twee unieke, tijdelijke winkels. Hiermee is Conrad sinds lange tijd weer terug met fysieke aanwezigheid in de Nederlandse winkelstraat.

Het winkelconcept van Conrad.nl is gebaseerd op het zogenoemde pop-up-concept, een tijdelijke winkel in een leegstaand pand. Het verschil is dat Conrad er een virtuele kortingswinkel van heeft gemaakt. Twee winkelpanden in Enschede (Marktstraat 5 en Havenstraatpassage 26) zijn opvallend aangekleed als Conrad.nl webwinkel. De consument kan er door het scannen van een QR-code een unieke kortingscode activeren die op Conrad.nl gebruikt kan worden op het gehele assortiment.

"Met dit project brengen we niet alleen Conrad weer terug als winkel, maar willen we ook een oplossing bieden voor het probleem van leegstand in de winkelstraat", aldus Frank de Groot (Managing Director). "Het is echter nog een hele uitdaging gebleken om eigenaren van winkelpanden te overtuigen dat dit een perfecte tijdelijke oplossing is. De vastgoedmarkt blijkt er een ouderwetse (soms niet-commerciële) gedachte op na te houden. Gelukkig konden we in onze achtertuin Enschede terecht en zijn we nu op twee opvallende plekken in de stad met onze virtuele winkel te zien. We willen hiermee ook een uitnodiging geven aan eigenaren van winkelpanden in andere steden in Nederland: Conrad.nl plakt zijn virtuele winkel ook graag bij u op de winkelruit."

De twee virtuele Conrad-kortingswinkels zijn t/m 11 maart 2013 te bewonderen in Enschede. Daarna zal dit unieke winkelconcept binnen niet al te lange tijd op een andere locatie te bewonderen zijn. "Als webwinkel willen we op plekken aanwezig zijn waar onze (potentiële) klant zich ook bevindt. Met ons assortiment van ruim 200.000 producten hebben we iedereen wat te bieden, van de elektronica-fan die graag knutselt tot een filmfan die op zoek is naar het beste beeld en geluid", vervolgt een enthousiaste De Groot.

Over Conrad.nl
Conrad Electronic Benelux (Conrad.nl) is een dochter van Conrad Electronic SE Duitsland en is gevestigd in Oldenzaal. Conrad is met een assortiment van meer dan 200.000 artikelen Europa's grootste webwinkel in elektronica en techniek. De deskundige medewerkers en de ervaren technische dienst zetten zich dagelijks in om de verwachting van klanten te overtreffen. Alles draait namelijk om de tevredenheid van de klant. Niet voor niets geeft men Conrad gemiddeld een 8,2 als beoordeling (Net Promotor Score). In 2012 stond Conrad.nl op de 28ste plaats in de Twinkle100.

Geplaatst in:

Conrad Electronic Benelux BV

plaats:
Oldenzaal
website:
http://www.conrad.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234