Helft mannen heeft geen gegevens van partner of familie bij zich

Na een ongeval of plotseling onwel worden kost het onnodig veel tijd om dierbaren te bereiken als het slachtoffer niet aanspreekbaar is. 50,1% van de mannen draagt geen contactgegevens bij zich die bruikbaar zijn in geval van nood. Voor vrouwen ligt dit percentage op 38,5%. Dat blijkt uit onderzoek van 1-1-2pas.nl en Noviodata onder 546 nederlanders in de leeftijd van 24 t/m 49 jaar.

Verder komt naar voren dat ruim de helft (52.6%) van de mannen van 24 t/m 39 jaar deze gegevens wel in hun telefoon hebben staan, maar dat deze niet toegankelijk zijn omdat de telefoon is geblokkeerd met een toegangscode. Voor vrouwen in deze leeftijdsgroep is dit ruim een derde.

Daarom wordt op maandag 11 februari (11/2) de 1-1-2pas geïntroduceerd. Een rood/wit opvallende plastic pas voor in de portemonnee, en een kleinere variant als sleutelhanger. Op de 1-1-2pas wordt de naam van de houder, en twee telefoonnummers van partner en/of familie gedrukt waarmee contact opgenomen kan worden in een noodgeval. De 1-1-2pas is uitsluitend verkrijgbaar via www.112pas.nl.
1-1-2pas initiatiefnemer Daniël Smulders: "Niemand gaat er van uit dat er onderweg iets naars gebeurt. Het bij je hebben van een mobiele nummer van je partner of familie is een kleine moeite en geeft een gerust gevoel. Voor jezelf en voor Thuis".
Ook kinderen hebben geen contactgegevens
Van de kinderen die naar de middelbare school gaan, is in geval van nood (door beveiliging van de telefoon) in bijna een derde van de gevallen geen naaste te bereiken. Dit percentage ligt voor kinderen die naar het vervolgonderwijs gaan iet s onder 30%.
"Je moet er toch niet aan denken dat je kind 's morgens onderweg naar school betrokken raakt bij een ongeluk, en dat je pas om 15.00 uur 's middags hierover een telefoontje krijgt als ouder. Simpelweg omdat het kind geen contactgegevens bij zich heeft en hulpverleners uren hebben moeten zoeken om achter het mobiele nummer van een ouder te komen", aldus Smulders.

11 februari is Europese 112dag
Op 11 februari is er meer aandacht voor veiligheid. Deze dag (11/2) is door de Europese Commissie uitgeroepen tot jaarlijkse Europese 112-dag, en dan wordt de bekendheid van het alarmnummer 112 onder de bevolking door de Europese lidstaten geëvalueerd.

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Daniël Smulders van 1-1-2pas.
Email: daniel.smulders@112pas.nl (ook voor onderzoeksgegevens)
Mobiel: 06 54 305 111
Beeldmateriaal te downloaden via: www.112pas.nl/pers

1-1-2pas

plaats:
Heeze

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234