Nederlands eremetaal op Ice Cross Downhill World Championship

De derde stop van het Ice Cross Downhill World Championship in SnowWorld Landgraaf was op alle fronten een revolutionair event. De eerste indoortrack in de geschiedenis van Red Bull Crashed Ice, maar ook de eerste keer dat een Nederlander de top 3 heeft bereikt. Bart van Roosmalen heeft met zijn derde positie de primeur om voor het eerst metaal te winnen in het bijzijn van meer dan vijfduizend fans die hem vol enthousiasme naar de finish juichten. De winnaar van de snoeiharde strijd is de Zwitser Derek Wedge, die net voor Marko Dallago uit Oostenrijk de finish bereikte. Daarmee is er een compleet verrassende, nieuwe top drie: de Canadezen en Finnen zijn van hun troon gestoten door drie Europese toptalenten.

Coach Falko Zandstra kan het haast niet bevatten dat een van zijn 'jongens' door is. 'Het is een geweldige prestatie van Bart. Tijdens de wedstrijd moest ik echt even checken: is dit echt de laatste ronde? We zijn heel erg blij met de derde plek. Bart heeft enorm hard gewerkt en hij heeft het echt verdiend. We kunnen wel stellen dat deze stop in ons eigen land hen goed gedaan heeft.' Bart van Roosmalen is dolgelukkig met zijn prijs: 'Ik kan het haast niet geloven dat ik in de top drie gereden heb. Het lijkt wel alsof ik droom. We hebben hard gewerkt samen met Ab Krook en Falko Zandstra. Omdat SnowWorld Landgraaf als een thuisbasis voelt, was ik zeer zelfverzekerd. Vaak heb ik er moeite mee om met de druk om te gaan, maar mede dankzij het enthousiasme van de fans en het feit dat ik goed heb kunnen oefenen op de track, heb ik deze prestatie neer kunnen zetten.'

Derek Wedge straalt na zijn overwinning. De opvallende verschijning met zijn lange rasta staart is blij: 'Wow! Dit is echt te gek. Ik ben echt blij en had niet verwacht dat ik zou winnen. De indoortrack vond ik echt een uitdaging: kort en snel. Misschien is het een idee om het dak van SnowWorld er af te halen en nog een stuk aan de track te bouwen zodat hij wat langer wordt', zei Wedge gekscherend. Ook voor Marko Dallago was het de eerste keer dat hij een podiumpositie in de wacht had gesleept: 'Er zijn geen woorden voor om te omschrijven hoe geweldig dit is.'

Na SnowWorld Landgraaf vertrekt Red Bull Crashed Ice naar Zwitserland met een sensationele nieuwkomer: de atleten worden direct na de start geconfronteerd met een vier meter hoge 'spine' tijdens het Ice Cross Downhill World Championship in Lausanne op 2 maart. Derek Hedge voelt nu al de druk op zijn schouders voor deze stop in zijn thuisland: 'Ik ben heel blij met mijn overwinning, maar voel nu al de druk om weer te presteren. Niet alleen voel je de druk van de andere atleten en media, maar vooral ook omdat in Lausanne al mijn vrienden en familie komen kijken. Maar dat maakt me niet uit, ik win gewoon weer.' Het seizoen 2012/13 sluit af in het historische Old Québec, als Red Bull Crashed Ice terugkeert naar zijn roots op 16 maart. De stop in Québec staat bekend om de langste en zwaarste track. Naast snelheid en kracht, wordt er van de deelnemers verwacht dat ze een echte strategie hebben omdat ze meer dan genoeg uitdagingen hebben voordat ze eindigen bij de finish bij de Saint Lawrence River.

Noot aan de redactie niet voor publicatie:
Voor meer informatie en persmateriaal kunt u contact opnemen met Eva de Vaan; eva.devaan@nl.redbull.com of +31629593524. Hoge resolutie foto's en video's zijn kosteloos en rechtenvrij voor redactionele doeleinden te downloaden via redbullcrashedicenewsroom.com.

Red Bull Nederland BV

plaats:
Landgraaf
website:
http://www.redbull.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234