Grote groep studenten extra boetes

Amsterdam, 8 februari 2013

Dit jaar krijgt naar verwachting een grote groep studenten extra boetes vanwege hun verlopen reisrecht. Dit blijkt uit navraag van studentenportaal www.mijnstudentenleven.nl bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

De verandering in het reisrecht voor studenten, die sinds 1 januari is ingegaan, is veel studenten onbekend. Dit ondanks het feit dat de DUO de verandering heeft gecommuniceerd. Sinds dit jaar hebben studenten geen onbeperkt reisrecht meer. Het reisrecht is beperkt tot 'slechts' de duur van de prestatiebeurs plus het eerste jaar van de leenfase. Studenten blijken echter nog in de veronderstelling dat zij gedurende de gehele studententijd over het reisrecht beschikken. Het aantal studenten met een extra boete kan oplopen tot vele duizenden. Hierover luidt www.mijnstudentenleven.nl vandaag de noodklok.

Boete
De boete voor het te lang houden van het reisrecht is verhoogd naar Euro 97,- per halve maand. Zodoende kan het bedrag aardig oplopen. De DUO heeft de verandering wel helder gecommuniceerd, volgens het studentenportaal. De verandering wordt echter pas goed duidelijk wanneer de boete al lang en breed is ingegaan. 'Studenten krijgen na enkele maanden bericht van de DUO wanneer zij een boete hebben. En dat bericht is direct een acceptgiro. Het gaat hier vaak om honderden euro's, iets wat studenten niet kunnen gebruiken', aldus Timen Baart van Mijnstudentenleven.nl. De reden dat de website nu met deze informatie naar buiten komt, is omdat vrijdag 15 februari de boete wederom met Euro 97,- wordt verhoogd.

Stopzetten
Op haar website geeft Mijnstudentenleven.nl informatie over hoe en wanneer het reisrecht moet worden stopgezet. Ook dit is namelijk veranderd. Het reisrecht moet worden stopgezet wanneer de student de studie beëindigt, als de maximale studiefinancieringsduur is bereikt, als een opleiding wordt begonnen waarvoor geen recht op studiefinanciering geldt of als de student boven de bijverdiengrens komt. Het studentenreisproduct moet worden stopgezet bij een ophaalautomaat.

Over Mijnstudentenleven.nl
Mijnstudentenleven.nl is het grootste informatieve studentenportaal van Nederland. Op de studentenwebsite vinden studenten alle informatie die tijdens het studentenleven van belang kan zijn. Dit variëert van verzekeringen tot verenigingen en van budgettips tot ontslagtips.

Noot voor de redactie

Mijnstudentenleven.nl
Contactpersoon: Timen Baart
Telefoon: 06 4406 4426
E-mail: info@mijnstudentenleven.nl
Website: www.mijnstudentenleven.nl
Adres: Singel 370 sous, 1016 AH Amsterdam

Mijnstudentenleven.nl

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234