Nieuwe aanpak leidt tot banen

Solliciteren is voor veel mensen een frustrerende en hopeloze bezigheid geworden. Maar werkzoekenden in Noord-Nederland hoeven nu geen sollicitatiebrief meer te schrijven om aan de slag te kunnen. Dat zegt Eric Datema van WorkForce Holland.

Het is geen geheim dat de Nederlandse arbeidsmarkt met grote problemen kampt. Het aantal werkzoekenden is vele malen groter dan het aantal vacatures. Bovendien moeten steeds meer mensen noodgedwongen van baan veranderen. Als er al een geschikte vacature wordt gevonden, is de kans op afwijzing op basis van een sollicitatiebrief groot. Bijkomend probleem is dat het merendeel van de banen ‘via via’ wordt ingevuld. Veel vacante banen zijn hierdoor niet zichtbaar voor werkzoekenden.

De oplossing is even eenvoudig als voor de hand liggend: zorg dat je ‘via-via’ op de hoogte blijft van jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Maar: niet iedereen heeft een groot eigen netwerk. Om hier aan tegemoet te komen heeft Datema WorkForce Holland opgezet. WorkForce Holland is een groot netwerk van bereidwillige werkende mensen uit allerlei sectoren. In dit netwerk vinden werkzoekenden op basis van regio, functie, branche en opleidingsniveau contacten die interessant voor hun zijn. Het is vervolgens eenvoudig een gesprekspartner te benaderen die bereid is een baanwervend netwerkgesprek te voeren. ‘Dit is in veel gevallen de eerste stap richting een baan’, zegt Datema.

Ook voor netwerkcontacten is onderdeel zijn van WorkForce Holland aantrekkelijk. Zij ontvangen namelijk 50 euro per netwerkgesprek. Dit bedrag kan rechtstreeks geschonken worden aan een goed doel. Datema: ‘Dit heeft WarChild al een flink bedrag opgeleverd.’ De deelnemer kan er ook voor kiezen het bedrag privé of zakelijk te ontvangen.

Bij WorkForce Holland zijn inmiddels honderden mensen ingeschreven als netwerkcontact. Hun functies zijn volgens Datema divers: HR manager, monteur, arts, advocaat, communicatieadviseur, militaire en docent. Het netwerk breidt zich dagelijks verder uit.

Om als werkzoekende toegang te krijgen tot WorkForce Holland is een zogenaamde Netwerk-tegoedkaart nodig. Deze worden vooral aangeschaft door HR- en Mobiliteitsafdelingen van bedrijven, maar ook door gemeenten en het UWV. Doordat het netwerk van een werkzoekende via WorkForce Holland sterk uitbreidt, wordt de zoektocht naar een nieuwe baan veel eenvoudiger.

Geplaatst in:

http://www.workforceholland.nl
Contactpersoon E. Datema 06-52055944

WorkForce Holland

plaats:
Groningen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234