Welk mbo-debatteam is het beste van Nederland?

Vrijdag 8 februari gaan op het MBO College Hilversum 17 mbo-scholen de verbale strijd met elkaar aan tijdens het MBO Debattoernooi 2013. Wie wordt de beste? Zij debatteren o.a. over het Nederlandse immigratiebeleid en toetsmethoden in het onderwijs. Het Nederlands Debat Instituut organiseert het evenement voor het zevende jaar op rij, dit jaar in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en SNS REAAL Fonds.

Stellingen
Het MBO Debattoernooi is landelijk de grootste studentencompetitie binnen het mbo. Tijdens de debatrondes op de toernooidag wordt bepaald welke twee teams in het finaledebat staan. De studenten debatteren dit jaar onder andere over het Nederlandse immigratiebeleid, toetsmethoden in het onderwijs en het actuele werkgelegenheidsvraagstuk. De studenten hebben de stellingen vooraf kunnen voorbereiden, maar weten pas tien minuten van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn.

Debatvorm
De debatvorm op het MBO Debattoernooi is het ‘Free ur Mind’-debat’. Bij deze debatvorm bestaat een debatteam uit vijf debaters, waarvan er één de aanvoerder is. In de opzetfase houden de aanvoerders van de voor- en tegenstanders een speech van twee minuten waarin zij hun standpunt verdedigen. Daarna volgt een reactiefase van zes minuten waarin alle vijf de debaters van beide teams meedoen en er geen vaste spreektijden zijn. In de conclusiefase houden de aanvoerders een slotspeech van een minuut. Wanneer beide teams hun afsluitende speech gehouden hebben, bepaalt de jury de winnaar van het debat op basis van argumentatie, presentatie en taakuitvoering.

Nederlands Debat Instituut
Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen, onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien.

De pers is van harte uitgenodigd om de toernooidag bij te wonen. De opening is om 13.30 uur op het MBO College Hilversum. Voor vragen omtrent het toernooi kunt u contact opnemen met Evelien van der Molen via molen@debatinstituut.nl, (035) 625 20 50 of 06 20 98 99 18. Voor meer informatie zie ook www.mbodebattoernooi.nl en www.schooldebatteren.nl. Locatie en aanmelding: MBO College Hilversum (onderdeel van ROC van Amsterdam), Arena 301, 1213 NW Hilversum.

Nederlands Debat Instituut Holding B.V.

plaats:
Hilversum
website:
http://www.debatinstituut.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234