Apothekers publiceren nieuwe editie Informatorium Medicamentorum

De KNMP maakt met gepaste trots de nieuwe editie van het Informatorium Medicamentorum bekend. Het Informatorium is hèt naslagwerk voor informatie over alle medicijnen die in Nederland in gebruik zijn (ca. 1650). Dit jaar zijn 31 nieuwe medicijnen opgenomen en 9 hoofdstukken volledig herschreven. In de 2013 editie staan 3 nieuwe rubrieken, Verminderde nierfunctie, Farmacogenetica en Verkeersdeelname.

Actuele en onafhankelijke informatie
Het Informatorium is bedoeld voor apothekers, artsen, zorgverleners en organisaties in de gezondheidszorg. Per medicijn bevat het Informatorium uitgebreide informatie over o.a. toepassing, dosering, verminderde nierfunctie, farmacogenetica, interacties, zwangerschap, bijwerkingen en verkeersdeelname. Het Informatorium verschijnt één keer per jaar in boekvorm en is ook online in te zien via de KNMP Kennisbank en via een applicatie voor smartphone.

Het KNMP Geneesmiddel Informatie Centrum voert elke maand honderden wijzigingen in het Informatorium door op basis van de nieuwste informatie, inzichten en ervaringen uit de praktijk.

Ook voor het publiek
Patiënten en consumenten vinden actuele en onafhankelijke informatie over medicijnen op de publiekswebsite van alle apothekers in Nederland, www.apotheek.nl. Telkens wanneer de medicijnexperts van de KNMP wijzigingen doorvoeren in het Informatorium, werken zij steeds ook de informatie op www.apotheek.nl bij.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Rob Sebes, KNMP woordvoerder
Telefoon 070 37 37 255 of mobiel 06 53 54 77 05

KNMP

plaats:
Den Haag
website:
http://www.knmp.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234