Succesvolle afsluiting begeleidingstraject WelSlagen Zeeland 2

Burgemeester Mulder van Hulst prijst inzet

Gisteren ontvingen dertien deelnemers in aanwezigheid van burgemeester Mulder van Hulst hun certificaat WelSlagen Zeeland 2. Hiermee sloten zij het begeleidingstraject waarin zij zijn klaargestoomd voor een leerwerktraject in de zorg, succesvol af. De uitreiking vond plaats bij zorginstelling Curamus in Hulst.

In september 2012 startten zeventien kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt met het begeleidingstraject WelSlagen Zeeland 2. Ze maakten kennis met het werken in de zorg, werkten aan de ontwikkeling van belangrijke startcompetenties en konden wennen aan de combinatie werken en leren. Hierbij werden ze intensief begeleid door de zorginstelling, het roc en de WelSlagen personal coach. Dertien deelnemers hebben dit traject succesvol afgesloten en starten een BBL-opleiding in een van de deelnemende zorgorganisaties. Dit houdt in dat zij één dag in de week naar school gaan om uiteindelijk het mbo-diploma verzorgende IG (niveau 3) te behalen. Burgemeester Mulder was vol lof over de leerlingen: "Ik heb enorme waardering voor alle inzet. We hebben nu alle handjes bij elkaar voor een goede toekomst!" Sophary You, bedrijfsadviseur van Calibris voegde hieraan toe: "Alle partijen hebben zich ingezet en ik ben trots op het rendement dat we met z'n allen hebben behaald!"

Meer instroom zorgpersoneel
Onder leiding van Calibris zijn regionale zorginstellingen, onderwijs en overheid er met WelSlagen Zeeland in geslaagd om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te helpen in de zorgsector. WelSlagen wordt ingezet om de instroom in de zorg te vergroten. Belangrijk, gezien de verwachte personeelstekorten in deze sector.

WelSlagen Zeeland 2
Verschillende organisaties werken samen in WelSlagen Zeeland 2:
- werkgevers: Zorgsaam, Woonzorg West Zeeuws Vlaanderen, Curamus, SVRZ, SOKA, Zorgstroom, Allevo, Arduin, Ouderenzorg Kapelle, Zorggroep ter Weel;
- Onderwijs: ROC Scalda
- Gemeenten: Goes, Terneuzen, Orionis Walcheren (samenwerking Veere, Middelburg en Vlissingen) en Sluis
- UWV Werkbedrijf, Viazorg en Calibris (penvoerder)

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Geplaatst in:

Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in zorg, welzijn en sport
Contactpersoon: Lex Eschauzier (Manager Marketing & Communicatie)
T 030 - 750 1160
M 06 - 51 60 63 86
E l.eschauzier@calibris.nl

Calibris

plaats:
Bunnik
website:
http://www.calibris.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234