Mobiel snoezelen blijft mogelijk dankzij VriendenLoterij

Snoezelen is een van de weinige manieren om te ontspannen voor mensen met epilepsie en een zware beperking. Helaas heeft niet iedereen een snoezelruimte in de buurt. Daarom is zes jaar geleden het initiatief genomen voor een Snoezelbus die snoezelen op locatie mogelijk maakt. Dit project is een groot succes, maar de bus is aan vervanging toe. Dankzij een bijdrage van de VriendenLoterij kan er een nieuwe Snoezelbus komen en blijft mobiel snoezelen mogelijk voor een groep die hier veel baat bij heeft.

De VriendenLoterij steunt goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Deelnemers aan de loterij kunnen zelf aangeven voor welk goed doel zij meespelen. Gisteravond tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakte de VriendenLoterij de opbrengst van 2012 bekend. Het Nationaal Epilepsie Fonds heeft naast de reguliere bijdrage een extra bijdrage van Euro 287.000,- ontvangen voor de realisatie van een nieuwe Snoezelbus.

Snoezelen op locatie
Snoezelen is ontspannen in een ruimte waarin voorwerpen, beelden, kleuren, geuren en geluiden de zintuigen aangenaam prikkelen. "Mensen die gebruikmaken van onze bus kunnen vaak slecht communiceren met de omgeving en hebben weinig activiteiten in het dagelijkse leven waardoor ze kunnen ontspannen. Zij beleven echt plezier aan de Snoezelbus", zegt Laura Fransen, een van de initiatiefneemsters. Snoezelen kan een positief effect hebben op iemands stemming en gedrag. "Mensen vinden die omgeving prettig en reageren soms onverwacht. Zo kan iemand bijvoorbeeld tijdens het snoezelen communicatiever worden en meer openstaan voor contact."

Duurzaam snoezelen
"De huidige Snoezelbus is erg oud en kan niet overal in Nederland komen vanwege milieunormen. Het is fantastisch om te weten dat wij een nieuwe, duurzame Snoezelbus kunnen aanschaffen", licht Fransen toe. "Dankzij deze bus kunnen meervoudig beperkte kinderen en volwassen op elke gewenste plek en tijd snoezelen."

Belang voor mensen met epilepsie
Het Nationaal Epilepsie Fonds ondersteunt de Snoezelbus al jaren, omdat 70 procent van de mensen die gebruikmaakt van deze bus een vorm van epilepsie heeft. Martin Boer, directeur van het fonds: "Wij zijn ontzettend blij dat we dankzij de steun van de VriendenLoterij dit mooie project in stand kunnen houden."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Nationaal Epilepsie Fonds:
Odile van Iersel, communicatiemedewerker (telefoon 030 63 440 63, e-mail viersel@epilepsiefonds.nl).

Nationaal Epilepsie Fonds
Het Nationaal Epilepsie Fonds zet zich in voor mensen met epilepsie door het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, het geven van voorlichting, het verstrekken van hulpverlening en het organiseren van speciale vakantiereizen. Het fonds ontvangt geen subsidie en is geheel afhankelijk van giften. Kijk ook op www.epilepsiefonds.nl.

Epilepsiefonds

plaats:
Houten
website:
http://www.epilepsie.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234