Blauwdruk Mentale Zorglijn Politie

Maandagmiddag, 4 februari heeft prof.dr. Berthold Gersons, senior wetenschappelijk adviseur van de Arq Psychotrauma Expert Groep en emeritus hoogleraar psychiatrie bij het AMC, de Blauwdruk Mentale Zorglijn Politie aangeboden aan Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en aan plaatsvervangend korpschef van de nationale politie de heer Bik.
Jaarlijks zoekt 8% van de politiemensen hulp voor psychische problematiek. Mentale problemen horen bij het politiewerk, maar hebben wel invloed op dat werk. Het door de nationale politie gestarte Programma Versterking Professionele Weerbaarheid kan de omvang en invloed van mentale problemen naar verwachting wel enigszins beperken, echter goede zorg blijft van wezenlijk belang. In de Blauwdruk worden een aantal maatregelen aanbevolen om deze zorg beter en professioneler in te richten.
De verschillende partnerorganisaties binnen Arq, Psychotrauma Expert Groep hebben veel kennis en ervaring met de psychische problematiek binnen de politieorganisatie. Zo is partnerorganisatie Stichting Impact betrokken bij de implementatie 'Richtlijn psychosociale ondersteuning geüniformeerden' bij de politie en bij het opzetten van het Registratiepunt Suïcide Politie. Voor de behandeling van politiemensen met PTSS kent Arq de landelijk werkende PDC Politiepoli en partnerorganisatie Centrum '45 heeft sinds enkele jaren een dagbehandelingsprogramma voor politiemensen ingericht.

Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. Elke partner in Arq is expert op een deelterrein. Samen staan de partners in Arq voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht, begeleiding en behandeling, preventie en ondersteuning. Voor individu, organisaties en samenleving.

Arq Psychotrauma Expert Groep

plaats:
Diemen
website:
http://www.arq.org

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234