Strange Interlude van nobelprijswinnaar Eugene O'Neill

Nationale Toneel brengt remake van succesvoorstelling

Première zaterdag 9 maart 2013, 20.15uur, Koninklijke Schouwburg, Den Haag

In 2003 regisseerde Johan Doesburg Strange Interlude voor het eerst, met actrice Ariane Schluter als Nina Leeds en haar mannen: Mark Rietman, Jappe Claes en Dries Vanhegen. De voorstelling werd lovend ontvangen door pers en publiek. Ariane Schluter ontving de belangrijkste theaterprijs van Nederland: de Theo d'Or. Jappe Claes en Mark Rietman werden genomineerd voor de Louis d'Or. Tien jaar geleden was Strange Interlude alleen te zien in de kleine theaterzalen. Vanaf maart 2013 gaat een remake van de voorstelling op tournee langs de grote schouwburgen. Naast Ariane Schluter en haar mannen spelen acteurs Nettie Blanken, Hans Croiset, Kay Greidanus en Barbara Sloesen.

Volkskrant: "Ariane Schluter steelt de show in stuk vol manipulaties en bedrog. (...) O'Neill stapelt intrige op intrige. (...) Comedy en drama wisselen elkaar mooi af."
Trouw: "Enorme fysieke prestatie en grote spelkwaliteiten."
NRC: "Doesburg concentreert zich op de acteursregie, en die is geweldig sterk."
Telegraaf: "een meeslepende voorstelling met topgaaf acteren"

De jury van de Theo d'Or over Ariane Schluter die in de voorstelling transformeert van dartele twintiger tot verbitterde vijftiger: "De wijze waarop Ariane Schluter deze noodlottige ontwikkeling speelt, van jong naar oud met alle nuances van verdriet, is indrukwekkend."

In Strange Interlude volgen we 25 jaar uit het leven van Nina Leeds. Haar eerste grote liefde sneuvelt op het slagveld tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn vroege dood treft Nina diep. De onderhuidse woede op het leven en haar seksuele driften laten zich niet temmen. Nina gaat de strijd aan met zichzelf en de wereld, op zoek naar liefde en geluk. Tegen alle conventies in creëert zij zo haar eigen vrijheid.

Tekst Eugene O'Neill Met Ariane Schluter, Jappe Claes, Mark Rietman, Dries Vanhegen, Nettie Blanken, Hans Croiset, Kay Greidanus en Barbara Sloesen
Regie Johan Doesburg

Den Haag - Koninklijke Schouwburg
Van 6 t/m 8 maart (try-out), 9 maart (première), 5 t/m 7 april, 13 t/m 15 april 2013
Landelijke tournee t/m 31 mei 2013
Kaartverkoop 0900-3456789 en www.nationaletoneel.nl

Noot voor de redactie: Voor interviews, informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Dieke van der Spek - 070-3181458 - dieke.vanderspek@nationaletoneel.nl

Het Nationale Toneel (NT)

plaats:
Den Haag
website:
http://www.nationaletoneel.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234