KiesZon realiseert zonne-energieproject bij Desso

KiesZon(r) levert Desso 85.000 kWh per jaar aan lokaal duurzaam opgewekte energie .

Op het dak van de Nederlandse vestiging van Desso in Waalwijk is in samenwerking met KiesZon(r) een grootschalig zonnestroom-project geplaatst. Desso heeft als doel om in 2020 volledig Cradle to Cradle(r) te zijn. Het zonnestroom-project genereert 85.000 kWh aan groene energie.

Desso ontwikkelt kwaliteitsvloerbedekking waarbij er wordt gestreefd om
te werken met de juiste dingen, met de juiste producten, diensten en systemen, in plaats van de verkeerde dingen minder slecht maken. Daarom is er voor gekozen om samen met KiesZon(r) eigen duurzame energie-opwekking door middel van zonnepanelen te realiseren. Er zijn 408 stuks Canadian Solar monokristallijne panelen geplaats met een vermogen van 245Wp per paneel in combinatie met 6 SMA 15000 Tripower omvormers.

KiesZon(r)Samen
KiesZon(r)Samen is het eerste product in Nederland dat een zonnestroom-project financiert en exploiteert. Aan het einde van de financieringslooptijd gaat de installatie in goede staat en 'om niet' over naar de gebouweigenaar. Alle risico's gedurende de looptijd zijn voor KiesZon(r).

Geplaatst in:

Over KiesZon(r)
KiesZon(r) levert een grootschalige uitrol van zonnestroom-projecten bij woningcorporaties, gemeenten, scholen en agrarische bedrijven. KiesZon(r) onderscheidt zich door het bieden van financiële ondersteuning, zodat duurzame energie voor iedereen haalbaar is. KiesZon(r) is het label waaronder Yellow Step Solar werkt. Yellow Step Solar is een dochteronderneming van energieleverancier Greenchoice en International Solar. Greenchoice is in 2001 opgericht en heeft als doel het gebruik van groene energie in Nederland te stimuleren.

KIESZON

plaats:
's-Hertogenbosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234